Read Time:3 Minute, 0 Second

Gisteren zakte Stef Kamil Carlens af naar M-idzomer te Leuven. Het blijft voor ons toch altijd beetje speciaal want ik herinner het me nog zo helder als kristal, dat er er een tijdje geleden plots nogal rumoerig een nieuwe Belgische band de deur had ingetrapt: dEUS!!.

Bonkende gitaren mochten weer en er mocht weer een grote strot worden opgezet. Iedereen weet wel dat Tom Barman de algemene leider was en een man met ideeën , maar muzikaal was er ook nog een ander genie!: Stef Kamil Carlens…Een duizendpoot die op alle muziekinstrumenten ook al eens zijn vingerafdrukken heeft gezet.

Later is Stef begonnen met Zita Swoon , een project dat nu even in de vriezer geparkeerd staat, maar ongetwijfeld ooit wel weer wordt opgestart!..Zita Woon is trouwens een naam die nooit mag verdwijnen , om zo’n naam alleen maar te verzinnen mag hij al wat mij betreft de titel van Baron krijgen, er zijn er die hem al voor minder gekregen hebben.

De Stef heeft nog niet zo lang geleden zijn nieuwe cd voorgesteld: ‘Stuck in the Status Quo’ en die werd regelrecht door iedereen de hemel ingeprezen. Alleen in Humo twijfelden ze een beetje , maar sinds Mortier zich daar heeft teruggetrokken is dat daar een kiekenkot geworden.

Trouwens bij muziek moet je niet alleen naar plaatjes luisteren, je moet je hok uit en die muziek levend beleven! Ik kan je verzekeren: een band als Stef Kamil moet je echt gezien hebben.

Met zijn nieuwe CD bewijst Stef Kamil dat hij meer dan terug is van nooit weggeweest , en echt het is een belevenis om dat mee te maken. Je komt ogen maar ook oren tekort om het allemaal te volgen . Er komt zelfs een soort blaasbalg aan te pas die met de voeten wordt bespeelt. De muziek is zeker toegankelijker dan bij Zita Swoon , niet dat dat slechter was , het is gewoon iets minder experimenteel.

Maar er is meer !…De band is wat vernieuwd…zo is er Nel Ponsaerts een roodharige engel die keyboards speelt en ook nog bij :Golden Gloves de dienst uitmaakt . Het moet gezegd dat de bandleden als puzzelstukken in mekaar passen. Het geeft de band meer uitstraling en geef toe, een echte Rockband heeft vrouwen nodig met ballen!…Niet dat ik dat gezien heb , maar ik weet zeker dat ze die hebben.

Maar Stef Kamil is een durver en heeft er ook nog een harp aan toegevoegd. Alma Auer mag daarop volop haar gang gaan. Alma is ooit als straatartiest begonnen en dat maakte de link meteen compleet , want ook Stef Kamil is ooit zo begonnen .

Maar die harp voegde iets onwezenlijk toe , namelijk ontroering!. en ik weet het zeker : one day she’s gonne make the onions cry!. Zo mooi!.

Iedereen die zichzelf een muziekliefhebber noemt heeft rockgoden , voor de ene is dat Jimi Hendrickx , voor een andere misschien Bruce “the Boss” en voor mij is dat Radiohead. Maar ik heb er net wel Stef Kamil bijgezet , omdat ik sinds gisteren opnieuw lichtjes zag schijnen in vele ogen. en licht in ogen!….das de pure rock & Roll.

Stef & Band toeren nog een hele tijd door België en Nederland..Ga dat zien! en laat uw TV ook eens wat rusten! , neem gerust je vrouw en kinderen mee , ze zullen je eeuwig dankbaar zijn !.

CD: “Stuck in the Status Quo”

Nicolas Rombouts ( Contrabass ).
Wim de Busser ( Drums ).
Nel Ponsaers ( Toetsen ).
Alma Auer ( Harp ).
Stef Kamil ( Van alles & nog wat )

Tekst: Gieke Merckx

Foto’s: Dirk Sevenants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Dirk Sevenants

I am a passionate and experienced photographer who tries to approach photography in a creative way. I am interested in almost all aspects of photography but I focus mainly on Concert-, DANCE- and “theme-oriented” modelphotography. Ond.nr : 0677.569.744

Weergaven: 405

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.