Read Time:1 Minute, 31 Second

De Laatste dag van het festival “Half Oogst” ( het vroegere Marktrock ) was meteen de allerbeste dag sinds het bestaan…

Het begon meteen met K.Zia, een Brusselse die uitgeweken is naar de wereldstad Berlijn en we keken daar echt wel naar uit. K.Zia is trouwens de dochter van Zap Mama die de dag ervoor al de Oude Markt in brand stak

De appel valt zelden ver van de boom en brengt een mengeling van lounge-achtige Soul en R&B, die ze dan eens zacht en zwoel de wereld instuurt om je daarna te verassen met harde beats waardoor je een leuk sfeertje krijgt ..

K.Zia is een uitstekende zangeres die zoals zo vaak in Belgie veel beroemder is in het buitenland dan in Vlaanderen, Dat is trouwens ook met Zap Mama het geval…Toch eens iets om over na te denken vonden wij.

Maar je moet K.Zia echt wel live aan het werk zien , niet enkel om haar schoonheid , maar vooral omdat ze echt wel een geweldige zangeres is, ze danst zwoel op het ritme van haar eigen songs , en dat haar vader een paarden acrobaat was in een circus zal daar zeker iets met te maken hebben.

Het was wat mij betreft een schot in de roos en blij dat ik haar iets beter heb leren kennen..Leuk was ook dat Marie Doulne ( Zap Mama ) met de hele clan aanwezig was en fier als een gieter haar dochter bewonderde met een glimlach tot achter haar oren…

Van Achtergrond zangeres van ( Zap Mama ) naar een eigen nieuwe start!…Maar niemand die twijfelt dat dit de juiste stap is.

Vinyl of CD: “Genesis” ****

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx

https://www.viewbug.com/member/giekemerckx

K.Zia
K.Zia
K.Zia
K.Zia
K.Zia
K.Zia
K.Zia
K.Zia

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 28

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.