Read Time:2 Minute, 8 Second
Omar Suleyman.
 
Omar is een Syrische muzikant , geboren in 1966 die zijn zangcarrière begon in 1994. Zijn muziek wordt Debka genoemd en hij zingt meestal in het Koerdisch of Arabisch.
 
Wij westerlingen begrijpen daar niets van, maar zijn muziek is zo aanstekelijk dat iedereen spontaan begint te dansen. Gisteren in: ‘Het Depot’ was dat niet anders. Iedereen ging uit de bol en we hebben zelden zo een uitbundig publiek gezien. Het dak ging er bijna letterlijk af.
 
Wij leerden Souleyman kennen in 2011 door een toevallig opgenomen filmpje op Studio Brussel , waar Linde Merckpoel en Kirsten Lemaire spontaan begonnen te dansen op de muziek van Omer.
Omar kijkt ook You Tube en was zo onder de indruk van die twee dat hij hun spontaan vroeg om het voorprogramma te doen bij zijn concert in de AB. Wat ze uiteraard ook hebben gedaan.
 
Er zijn muziekliefhebbers die beetje meewarig spreken over het genre, maar dat is onterecht , vooral omdat Omar onlangs de tent in Pukkelpop ook al had opgeblazen. 
 
Het Depot had voor de gelegenheid een aantal jonge Syrische jonge vluchtelingen uitgenodigd en had ze voor het concert een uitgebreide rondleiding gegeven zowel voor als achter de schermen. Zelden zo’n gelukkige gezichten gezien want ze mochten ook nog eens gratis het concert bijwonen. Na al de ellende zal dit voor hun een onvergetelijke dag geweest zijn . 
 
Maar we zouden bijna de andere muzikant vergeten. Ze zijn maar met twee, maar wat de man met het orgel klaarspeelt is ongelofelijk, want het is hij die de sfeer creëert, hij bepaalt het ritme en hij doet met zijn opzwepende muziek de zaal of de tent overkoken .
 
Gisteren het was voor mensen met een open blik een topdag , want voor velen was het de eerste kennismaking met Woestijnblues. En de schare fans wordt met de dag groter.
 
Volgens Geert, één van de tappers werd er nog nooit zoveel gedronken , al werd er opmerkelijk veel minder bier en alcohol getapt. Maar de Belgen die er waren hebben dat ruimschoots gecompenseerd .
 
Foto’s en Tekst: Gieke Merckx.
Omar Souleyman.
Omar Souleyman.
Omar Souleyman.
Omar Suleyman.
Het Depot…
Maestro..
Omar Souleyman.

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 334

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.