Read Time:1 Minute, 25 Second

h’Arena 3020, Herent 05/05/2023

Met een bang hartje trok ik gisteren voor de tweede maal naar h’Arena 3020 te Herent. Want eerlijk gezegd : singer-songwriter en kleinkunst materiaal ligt niet in mijn muzikale platenkast. En zal daar zeker nooit in te vinden zijn. Maar wat heb ik me vergist ! Deze bands leverden sterk werk af en mag je zeker niet uit de weg gaan als je ze ergens ten lande ze op een affiche ziet staan van 1 of ander festival.

True rose mocht de spits afbijten voor een jammer genoeg bijna lege h’Arena. Fragiele, breekbare luisternummers zorgden er voor dat je een speld kon horen vallen op de planken vloer. Het eerste kippenvel moment was een feit.

true rose
true rose
true rose

Mooneye, winnaars van de nieuwe lichting 2019, is de band rond frontman Michiel Libberecht. Zij waren gisteren toch wel de ietswat vreemde eend in de bijt. Met hun catchy indypop zorgden ze er voor dat de al toch iets vollere h’Arena voorzichtjes aan het dansen ging. Ingetogen nummers werden afgewisseld met ronkende gitaren en heftig drumwerk. Ja, dit smaakt naar meer !

mooneye
mooneye
mooneye
mooneye

Als afsluiter kwam Klaas Delrue en groep ofte Yevgueni het podium op. Hun muziek wordt vaak omschreven als moderne kleinkunst. De toch wel aparte stem van Klaas doet je luisteren, zuigt je mee in de teksten die heel melancholisch zijn en doordrenkt met heel veel hoop op beter. Hij bracht z’n nummers met veel passie, veel interactie met het opgekomen publiek en had er enorm veel plezier in. Zo zie en hoor ik het graag. Het tweede kippenvel moment duurde tot ik thuis was. Nooit naar nergens …

yevgueni
yevgueni
yevgueni
yevgueni
yevgueni

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Marc De Gelder

Ik fotografeer in Het Depot Leuven maar ook voor 30CC Leuven, Beleuvenissen, Half Oogst, Wild in 't park Herent, en hier en daar nog wat kleinere, losse opdrachten.

Weergaven: 13

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.