Read Time:2 Minute, 57 Second

 Oude Markt Hoofdpodium

OPROER

Onder de laatste scherpe stralen van de zon kwam de Belgische band OPROER, geschreven met hoofdletters, het podium van de oude markt opgewandeld en met een sobere podiumopstelling vloog het vijftal er meteen in. 

OPROER bezweert met eigenzinnige songs waarin het experiment niet geschuwd wordt. Zorgvuldig creëerde het vijftal een stijl die mijmert tussen duister en dansbaar, extatisch en herkenbaar. Na veel media-aandacht gaat het snel vooruit voor het vijftal, maar dat kunnen we enkel en alleen maar toejuichen. OPROER slaagde er bovendien in om tijdens beleuvenissen een extra dimensie toe te voegen aan enkele van hun nieuwe nummers.

Waar ze op de studioversie redelijk kalm overkomen, hebben ze live wel het potentieel om een festival te doen dansen. Het nummer “Money” ligt in dezelfde lijn als de vorige single “If You Change Your Mind”. Het is een heerlijk aanstekelijke poptrack met pakkende melodieën die je meteen in het ritme meenemen. Voor we het wisten, zat de set er alweer op en keek iedereen in het rond om te zien of we allemaal hetzelfde hadden meegemaakt. We zagen, ervaarden en dansten.
En hopelijk mogen we dat snel opnieuw doen.

RICK DE LEEUW

Wat worden we gelukkig om Rick de Leeuw te mogen verwelkomen op het hoofdpodium van de oude markt!

Tijd lijkt geen vat te hebben op Rick de Leeuw. Nog altijd speelt hij de spijkers uit de planken met dezelfde tomeloze energie als waarmee hij in de jaren negentig de Tröckener Kecks aanvoerde. Van Nu Of Nooit tot We Vieren. Een mooie mix van oud en nieuw. Samen met een vijfkoppige band brengt Rick een mooie mix van artistieke durf, muzikale bagage en jeugdige bravoure. Zijn teksten zijn poëtisch, stemmig en scherp. Met zijn kenmerkende stem en typische articulatie vertolkt hij de liedjes op prachtige wijze en vol bezieling.

Rick De Leeuw is heel direct en oprecht en geeft zichzelf volledig bloot. Dat moet je maar durven.  “De jacht is mooier dan de vangst” zorgde dan weer voor een springend einde. Iedereen die er was, kon even wegzweven en uiteindelijk ook terug zacht met zijn voetjes op de grond belanden, zonder enige slag of stoot.

NOORDKAAP

Noordkaap helemaal terug. Avanti!

Het verhaal van Noordkaap begon iets meer dan dertig jaar geleden toen ze in 1990 op Humo’s Rock Rally de eerste prijs wegkaapten. En die nostalgie was vanavond te voelen. De oude markt schreeuwde de longen uit hun lijf tijdens nummers als Panamarenko, Wat is Kunst? en Gigant. De tijd stond niet stil op de langste toog, maar ging regelrecht terug naar de jaren 90. De hoogdagen van Noordkaap leken zo dichtbij.

De leden zijn perfect op mekaar ingespeeld en zetten zo een geweldige show neer. Maar Noordkaap is meer dan alleen luide muziek. Ze vinden in de set ook genoeg ruimte voor rustpunten met nummers als Satelliet S.U.Z.Y. en Het Zou Niet Mogen Zijn. Het is in die momenten dat hun kracht nog meer opvalt. De muzikanten voelen de muziek perfect aan en steken er hun gevoel in. De oude markt is volledig mee.

We hadden als afsluiter van de tweede avond van beleuvenissen mogen genieten van Belgische muzieknostalgie. Stijn Meuris en zijn Noordkaap verdienen complimenten voor het speelse gemak waarmee ze anderhalf uur lang een warme, innemende en zaligmakend show neerzetten. Ijzersterk!

Grote Markt

Gijs

Yong Yello

Hogeschool

Stoomboot

Sam Kelly & The Lost Boys

Vismarkt

Catalina

Goldfox

Dave Clark

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Allaert

Meer info op http://johanallaertphotography.be

Weergaven: 55

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.