Read Time:1 Minute, 24 Second

Lloyd Cole stapt gracieus het podium op, gekleed in een wit overhemd en een crèmekleurige chino. Zijn haar is nu grijs en de zwoele blik die eind jaren tachtig duizenden harten stal vanachter een foppige pony, is met de jaren afgevlakt. Maar zodra Lloyd begint te zingen, is er geen twijfel meer over de stem, die al zijn dromerige ontroering heeft behouden.

Toen het album “Rattlesnakes” in de jaren 80 debuteerde, viel de subtiliteit ervan op in termen van muzikaliteit en lyrisch talent. Met het nieuwste album “On Pain” en een reeks live dates is het een genot om te zien en te horen dat Lloyd Cole nog steeds ingetogen maar prachtig welsprekende muziek produceert, zijn stem even soepel als altijd.

Door de set in tweeën te verdelen, kan Lloyd voor sommige van de laatste nummers terugkomen op basgitaar, waardoor ze veel pittiger zijn en de vier uitstekende muzikanten meer ruimte hebben om zich te uiten. Het spel van gitarist Clark is vaak huiveringwekkend.Openend met “Don’t Look Back” en ”Mr Malcontent” vormt de weelde van Het Depot een perfect passende achtergrond voor de puurheid van de muziek. Je weet inmiddels waarschijnlijk al dat wij je opwarmact zijn, dan is er een pauze en daarna komen we terug als headliners”, grapt Cole.

Er was zeker een warme reactie van het publiek met onvermijdelijk groot gejuich voor onder meer “Perfect Skin”, ”Are You Ready to be Heartbroken” en een schitterende vertolking van “Forest Fire”, maar evengoed zijn de nieuwere nummers duidelijk al ter harte genomen met grote reacties voor ”The Idiot”, “Wolves” en eerlijk gezegd de hele show, die nooit van begin tot eind daalde.

Het was een betoverende avond vol nostalgie.

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Allaert

Meer info op http://johanallaertphotography.be

Weergaven: 38

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.