Read Time:2 Minute, 18 Second

Na een hele week van alleen maar regen, deed dit het ergste verwachten voor het domein van De Schorre in Boom dat zaterdag 11 mei plaatsvond. Maar de weergoden waren in het weekend zéér goed gezind zodat we aangename temperaturen en een stralend zonnetje hadden. Na het inslaan van voldoende drankjetons en de nodige dorstlessers, kon het festival na een eerste verkenning van het festivalpark losbarsten. Zoals het echte punkrock betaamt hielden de bands zich namelijk aan korte sets. 

Rupelsoldaten knalde met een rotvaart het festival op gang en ze namen ons meteen bij het nekvel en kon dat tijdens hun half uur durende set goed volhouden.

Apes of The State trapte stevig door en wist van ver de aandacht van de festivalgangers te trekken. Een verschroeiend tempo dat zelfs een dansende eekhoorn ontwaakte uit het prachtig domein van de schorre.

Deez Nuts staan met hun eigen sound al bijna twintig jaar gerand voor een knalfeest en laten ieder festival in puin achter. Zo ook het podium van ‘Punx in the pit’, die ze gisteren vakkundig met de grond gelijk maakte.

Dog Eat Dog heeft nog veel niet ingeboet, ze zijn slechts een dagje ouder geworden, wat ook gezegd kan worden voor de bezoekers. De punkers en skaters van weleer dragen nog wel een petje, maar de wijde skatebroeken zijn toch wel ingeruild. Het publiek leverde zich graag over.

Janez Detd & Friends bezorgde ons een echte trip naar de late nineties, begin nillies. Toen je nog gewoon fun kon hebben zonder nadenken. Janez Detd met vrienden had hun set duidelijk tot in de puntjes voorbereid, en vuurde hit na hit op het publiek af op een afgevijlde en strakke manier.

De oude rotten van No Fun At All gaan al lang mee. Snelle gitaren en up tempo drums geven het ritme en meteen is het publiek mee. De hoofden van het publiek worden hevig door elkaar geschud. Het tempo blijft hoog en pauzes worden niet voorzien. Knallen maar!

De muziek van Heideroosjes heeft na al die jaren nog niet aan relevantie ingeboet. Dat de leeftijd van zowel de bandleden als een deel van het publiek rond de 50 schommelt, doet geen afbreuk daaraan, integendeel! Treffend in dat volledige oeuvre van de Hollandse punkveteranen zijn de afwisseling van Nederlandse en Engelse lyrics en de veelal grappige, maar soms ook ernstige teksten. Dat allemaal overgoten met het beproefde recept van aanstekelijke punkrock. Een optreden van een De Heideroosjes valt nooit tegen en stelt nooit teleur.

Het publiek voedde zich tijdens de optredens aan de rauwe energie die vrijkwam tijdens het punk-plezier. We kunnen terugblikken op een nostalgisch dagje van plezier en vertier.

Punk’s NOT dead.

Punk’s NOT dead – Punx in the Pit – zaterdag 11/05/2024

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Johan Allaert

Meer info op http://johanallaertphotography.be

Weergaven: 86

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.