Read Time:1 Minute, 37 Second

De avond werd, zo dacht ik, ingezet door een mexicaans groepje in typische klederdracht. Maar boy oh boy wat had ik het mis. De band, afkomstig uit Londen, is al actief van 2013 en heeft al een solide fanbase opgebouwd. Ze worden al wel eens de “Motörheads van powerpop” genoemd en sonden al op festivals naast Mudhoney en the buzzcocks. Stevig knallende en gevaarlijk, energetische riffs deden het half uur durend optreden zo voorbij vliegen.

Na de change-over was het de beurt aan de main act : Danko Jones. De band, opgericht in 1996 in Toronto, bracht dit jaar hun 11 album “Electric Sounds” uit. Openen deden ze met “guess who’s back” en al meteen stond het podium van Het depot in vuur en vlam ! Nieuwe nummers werden vlot afgewisseld met het oudere werk. De meer dan 700 afgezakte toeschouwers waren in hun nopjes.

Danko stopte in het begin heel even, om een ezelsbruggetje te maken, omwille van 2 jonge fans die een bordtje omhoog hielden met daarop “we want to stagedive”. De fans in kwestie waren 12 en 10 jaar jong. Danko had er niets op tegen maar enkel en alleen als hun ouders akkoord waren. Hij vertelde een anekdote van toen hij een jaar of 25 was en op z’n rug terecht kwam tijdens het stagediven en het wijselijk voor bekeken hield. Hij richtte dan maar een bandje op en, et voila, het ezelsbruggetje naar het volgende nummer “i’m in a band” stond er. De 2 jonge snaken zijn niet van het podium gedoken maar wel gecrowdsurft. Heerlijk om zien !

Danko Jones maakte na de show zelfs nog even tijd voor selfies en handtekeningen aan de merch. Symphatiek pee ! En ik ? Ik ging naar huis met foto’s en een plectrum.

Merci Danko !

Los Pepes
Los Pepes
Los Pepes
Los Pepes
Los Pepes
Danko Jones
Danko Jones
Danko Jones
Danko Jones
Dank Jones
Danko Jones
Danko Jones
Danko Jones
Danko Jones
Danko Jones

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Marc De Gelder

Ik fotografeer in Het Depot Leuven maar ook voor 30CC Leuven, Beleuvenissen, Half Oogst, Wild in 't park Herent, en hier en daar nog wat kleinere, losse opdrachten.

Weergaven: 18

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.