Read Time:1 Minute, 15 Second

CPeX of voluit The Clement Peerens Explosition maakten een stop in Het Depot, Leuven. Ze zijn bezig aan hun afscheidstoernee. De ware reden van het plotse afscheid blijft – zoals dat bij alle grote bands gaat – in mysterie gehuld. “Daar hebde gij geen zaken mee, ik ga da niet aan awe neus hangen, want ge zou da toch niet snappen”, aldus CPeX-opperhoofd Clement Peerens. En de ticketverkoop voor deze laatste concerten gingen zo hard dat ze er 10 ( !!! ) spelen in De Roma, Antwerpen. Allemaal in een mum van tijd uitverkocht.

De show verloopt zoals elke andere show van de mannen. Aertbeliën Sylvain komt op en roept in de micro : “Hello, poepels !” waarna de Clement en Lady Dave het podium betreden. Men weet uiteraard dat Bart Peeters vroeger de drummer was maar vervangen werd door Lady Dave, een personage van Aram van Ballaert. Zogezegd omdat Swa (Bart Peeters dus) moest afhaken omdat hij in een Thaise gevangenis zit, maar eigenlijk door gehoorproblemen van Peeters. Tussen de nummers door houdt Clement even halt om het publiek toe te spreken over wat hem zoal bezig houdt in het dagelijkse leven. Die levensbelangrijke vraagstukken vertalen zich in nummers zoals : kaske, boormasjien, foorwijf en vinde gij mijn gat. Het publiek, vooral 40tigers, scanderen de nummers luidkeels mee.

Na een dikke 90 min zit de eerste van 2 shows in het depot er al weer op. Mijn honger naar muziek is weer even gestilt voorlopig. Merci Clement, Sylvain en Lady Dave !

Clement Peerens
Lady Dave
Aertbeliën Sylvain

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Marc De Gelder

Ik fotografeer in Het Depot Leuven maar ook voor 30CC Leuven, Beleuvenissen, Half Oogst, Wild in 't park Herent, en hier en daar nog wat kleinere, losse opdrachten.

Weergaven: 31

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.