Read Time:3 Minute, 17 Second

3de Plaats … Moody Mae.


En dan! Dan stond er plots 7 man, ik bedoel 6 man en 1 jongedame, op het podium. Moody Mae kwam, zag, zong/rapte dat het een lieve lust was. De zaal stond afgeladen vol. 

Wat Roel teweeg brengt bij Leuvense mensen is ongehoord straf. Jazzy en toch snel. Want als rapper mag je nooit traag zijn. 
Het was trouwens niet de eerste keer dat Moody Mae mee deed , de vorige editie toen Soundtrack nog Rockvonk noemde wonnen ze de persprijs.

Het was ook de band die we het beste kenden en we hadden ze tot topfavoriet gerekend. Niet alleen omdat ze aanstekelijke muziek maken , maar ze zijn live top.

Dat komt omdat Roel een rapper is met een groot hart . Wisten jullie trouwens dat Roel straathoekwerker is? Hij bracht ook een nummer waarin hij het opnam voor de mensen die moeten knokken in deze wereld. En wie was er nu ook weer straathoekwerker en rapt de krollen van den trap?…Juist Zwangere Guy .

En dan heb je ook nog Paulien, geweldige stem, bloedmooie zwarte jurk, die bind met haar stralende lach een mooie strik rond het geheel.
De jury had wel een puntje van kritiek; ze vonden dat de band sinds de vorige passage te weinig nieuwe nummers had. .. De jury heeft altijd gelijk maar we vonden dat toch een rare uitleg.

Verdiende 3De Plaats

2de Plaats: … Melting Mallows.


Melting mallows : de spits afbijten is altijd moeilijk maar voor dit duo, dat het midden houdt tussen the Beatles en green day doet het drummen van Brian Pittoors, die uit de losse pols schijnt te spelen veel goed. Let maar op ! Time will take em somewhere!

Maar ons deden ze meteen denken aan Equal Idiots, De zanger vol overgave en met kleurig haar de drummer vol passie aan de drum.
We hoorden garagerock en waren erg verrast, we kenden de band niet zo goed, maar het talent liep er wel in dikke druppels af.

De band is afkomstig uit Leuven en bestaat uit Bishesh ( Zang & Gitaar ) en Brian ( Drum )…Ze waren ook bij de finalisten van: “De nieuwe Lichting” van Studio Brussel.

Ze hebben dus mooie adelbrieven voor te leggen en verwacht ze dus maar op de volgende festivals.

De Winnaar! : …Roos Denayer!.

Roos Denayer was een beetje de onbekende, we hadden al wel van haar gehoord maar nog nooit mogen bewonderen. Ze brachten bijna onhoorbare, mellow jazz die iedereen naar adem deed snakken bij elk nummer. Nooit gedacht!

Roos was de witte raaf van het gezelschap. Maar we hadden het kunnen weten, witte raven schitteren als het donker wordt en je moet er toch wel ballen voor hebben om helemaal tegen de stroom in te varen.

We moeten uiteraard ook wel Trui Amerlinck vermelden, want al staat ze soms wat te veel op de achtergrond , je voelt dat Trui de steun en toeverlaat is van Roos.

Het was in ieder geval zo, dat het stil was in het depot en dat is toch niet altijd zo want er liepen daar ook fans van andere bands rond. Het bewijst dat in Leuven en vooral ook in het Depot muziekkenners zijn.

In ieder geval delen we de liefde voor jazz en zullen we haar van kortbij blijven volgen. We zien ze zeker terug op de komende festivals.
Mooi was wel dat we later een praatje maakten met Paulien ( Moody Mae ) en Lindy ( She Bad ) dat ze allebei hun muzikale liefde voor Roos en Trui verkondigden en vonden dat ze terecht de winnaar waren. Wij vonden dat trouwens ook .

Muziek is liefde! : En liefde voor muziek moet gesubsidieerd blijven ..Punt uit.

PS: De afterparty was ook wel leuk 🙂 .

Foto’s: Gieke Merckx
Tekst: Marc de Gelder & Gieke Merckx.

Roos Denayer
Roos de Nayer
Roos Denayer & Trui Amerlinck.
Roos en Trui.
Melting Mallows
Bishesh ( Melting Maollow )
Brian.
Bishesh
Paulien Holemans ( Moody Mae )
Roel Meulemans
Moody Mae…

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 226

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.