Read Time:2 Minute, 12 Second

Ooit gehoord van rappende en rockende zeemeerminnen? Nee? Wel nog niet zo lang geleden kon ik Ariel (lees REL) aan het werk zien. Say what?! Wel, ze is niet direct de kleine zeemeermin, maar eerder een echte punk prinses. Met haar band, Icon For Hire, heeft ze al menig muzikaal stramien doorbroken. Om er eentje op te vermelden: in 2015 besloot de band uit Illinois om te breken met elke vorm van muzieklabel om volledig hun eigen ding te kunnen doen. Dat bracht hen vorig jaar tot het uitbrengen van een plaat die op crowdfunding werd uitgebracht (lang leve Kickstarter). En oh ja, jullie reporter was één van de duizenden fans die toen (en nu nog steeds) in hun verhaald geloofde.

Na eindeloos wachten stond Icon For Hire, samen met het Deense Riot Child, afgelopen donderdag op de planken in Dynamo Eindhoven alwaar ze de pannen van het dak speelden en ineens de rest van het gebouw sloopten. Voor de aandachtige luisteraars draait hun muziek niet alleen maar om het brute geweld, maar zijn de teksten voornamelijk een uitlaatklep om de kwade, en soms depressieve, momenten in het leven te kunnen overwinnen. Vandaar de passende naam voor de tour: Turn Your Pain Into ART! inclusief het mooie eerbetoon aan Chester Bennington (Linkin Park) met een cover van Numb. Op deze manier hebben ze niet alleen op CD mijn hart veroverd, ook live zijn ze overweldigend.

Tussendoor zou je haast nog vergeten dat er met Riot Child nog een alternatieve verademing op het podium stond. Deze tweekoppige, vrouwelijke band brengt een zeer energieke stroom van alternatieve powerpop songs.

Mark my words… met Icon For Hire en Riot Child zag ik gisteren twee bands om goed in het oog te houden. Dynamo mag dan wel niet de grootste zaal zijn, vergelijk met AB Club, dit is het perfecte opstapje naar de festivals.

Icon For Hire door Geert Pieters
Icon For Hire door Geert Pieters
Icon For Hire door Geert Pieters
Icon For Hire door Geert Pieters
Riot Child door Geert Pieters
Riot Child door Geert Pieters
Riot Child door Geert Pieters
Riot Child door Geert Pieters
Riot Child door Geert Pieters

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 349

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.