Read Time:2 Minute, 27 Second

Als het festival in Werchter start dan is het festival seizoen officieel geopend .

Maar dezelfde week is er in Brussel ook een Festival ( Brosella ), en daar wil ik het wel eens uitgebreid over hebben. Het is minder bekend , maar man wat is het een mooi en gezellig festival

Net naast het Atomium in het Prachtige Ossegem park, waar overigens ook Couleur café en tal van andere concerten te bezichtigen zijn.

Het is daar een mengeling van Jazz, Wereldmuziek en een wolkje folk. met namen als Jeff Neve, Bab L Bluz, Sonico, Ghalia Benalli & Romina Lischka enz…

Brosella heeft echter nog andere troeven, die de grote festivals al lang niet meer hebben. Het is een warm festival. Het is er gezellig druk , maar het park is immens en je kan er gezellig een streekbiertje drinken in een strandstoel.

Mijn collega vond de pannenkoeken met banaan en chocoladesaus geweldig , maar er is ook zelfgemaakte Ice Tea of je kan er ook een glaasje Sangria drinken..

Wat muziek betreft is het ook een voltreffer, zo werd Naima Joris in een vorige editie wereldberoemd in Belgie, en omliggende straten nadat ze was voorbijgekomen op Brosella …Ze had daar de menigte volledig neergebliksemd . Naima komt overigens ook naar M-idzomer eind Juli.

Van het publiek kan ik hier alleen al vier hoofdstukken schrijven, want dat is de kern van het festival…Het eerste optreden is nogal kalm, men moet er nog wat inkomen, tenslotte duurt het festival drie dagen. Het lijf en de spieren hebben wat zon nodig om op te warmen…

Maar vanaf de tweede band zie je het: Mensen komen hun vrienden van het vorige jaar tegen , ze omhelzen mekaar en beginnen spontaan te dansen op de muziek. Zo zie je wat oudere heren dansen met jongere dames ( ik vind dat een geweldige evolutie ) en ook de jeugd laat zich niet onbetuigd….Er is daar overigens een Kids corner waar zeer hoogstaande voorstellingen worden gegeven die erg worden gesmaakt.

Deze editie kwamen er weer fijne groepen , ook Jef Neve was er met de geweldige Teus Nobel bij. En er was ook Lara Rosseel die geweldig was , Lara heeft trouwens Sam Vloemans aan de band toegevoegd, die is sinds Miles Davis is gestorven, nu de beste gitarist ter wereld ( 🙂 ) …En ook Ghalia Benali & Romana Lischka waren geweldig, ik kom Romana trouwens binnen veertien dagen opnieuw tegen in Leuven ( Stadsschouwburg ).

Ik ben een beetje verliefd geworden op Brosella, niet alleen op de muziek , maar vooral op de entourage , de mensen , en de crew …Ook de fotografen worden in de watten gelegd en dat is toch iets wat je nooit meer ziet op grote festivals …Dat het festival gelijktijdig is met Werchter maakt niets uit , want het publiek is heel anders….

See Ya Next Year

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.

Sam Vloemans
Lara Rosseel
Kids Corner
Reve D’ Elefants

Romina Lischka
Kids Corner
Brosella

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 12

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.