Read Time:2 Minute, 58 Second

Ik heb de laatste jaren al heel veel Nederlandse bands mogen fotograferen , en de laatste tijd ben ik in de ban van een aantal Nederlandse zangeressen.

Zo heb ik een tijdje geleden S10 ( Stien ) ontdekt en ik heb zowat heel You Tube uitgekamd om alles van haar te ontdekken. En dat gaat veel verder dan het Eurosong nummer dat de meeste kennen. Zo heeft ze al met tal van artiesten samengewerkt zoals ( Bazart en Wende )…Ik ben trouwens ook een heel grote fan van Wende .

Er is ook Froukje , die verleden jaar rond deze tijd op Leuven Air aangekondigd werd, maar door het slechte weer ( storm onweer en felle wind ) werd afgelast . Ik had het daar toch wat moeilijk mee .

Maar een maand of twee geleden werd via de media aangekondigd dat dit jaar op “Beleuvenissen” Davina Michelle zou komen, en dat was wel een hele leuke verrassing . Want ondertussen is Davina in Nederland wereldberoemd, en is ze een welgekomen gast bij Mattijs Van Nieuwkerk , een man die muziekshows in mekaar timmert om je vingers van af te likken.

De grote markt met het prachtige stadhuis op de achtergrond werd het decor van het concert en ik kan je nu al zeggen dat het memorabel werd …De manager was een beetje ongerust of de markt wel zou vollopen maar dat was uiteraard geen enkel probleem.

Davina deed in 2016 mee in Idols waar ze niet eens de finale haalde en dus song ze op haar You Tube kanaal regelmatig bekende covers ..In Augustus 2017 zong ze de cover: “All about Us” van P!nk en die was daar zo ondersteboven van dat ze haar contacteerde….De rest is geschiedenis.

Vanaf toen was het hek van de dam. In 2018 deed Davina mee aan het programma: “De beste zangers van Nederland” en daar vertolkte ze het nummer ”Veel te Lang” van Glenn Faria , de single werd later dat jaar bekroont met een gouden plaat. en ze stond in alle hitparades zo lang op nummer 1 dat ze een record brak van langst genoteerde singel op 1.

Verleden jaar deed ze hier in Belgie mee aan “Liefde voor Muziek” op VTM en ondanks dat de meeste Vlamingen haar niet echt kenden werd ze daar samen met Camille de openbaring van het programma.

Haar optreden in Leuven was magistraal , ze bewoog zich over het podium als een wervelwind op speed en gaf daar een show weg die ik op Beleuvenissen zelden gezien heb ( en ik was zelfs al aanwezig op de eerste Marktrock en dat was in 1982! ).

Ook het publiek ging uit de bol , op een gegeven moment begon men te roepen op P!nk en toen zong ze het nummer dat haar carrière een flinke duw in de goede richting heeft geduwd ,

Davina betrekt het publiek in haar show, ze zweept ze op en daagt ze uit, al was dat gisteren geen enkel probleem , wan na afloop was er niemand die niet van de show had genoten, de mensen die haar nog niet kenden zijn helemaal overstag gegaan .

Al vond ik wel één klein minpuntje, want iedereen had op zijn minst toch een paar bisnummers verwacht, maar ze was al vertrokken in de donkere nacht voor iedereen echt doorhad dat het gedaan was.

Dikke pluim voor de organisatie van “Het Groot Verlof” want binnen een paar jaar wordt dat een onmogelijk opdracht om die nog te boeken veronderstellen we.

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.

Davina Michelle
Hyper
Davina Michelle
Davina Michelle
Davina Michelle
Davina Michelle

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 34

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.