Read Time:3 Minute, 54 Second
Het Brussels International Festival van de Fantastische film , kortweg BIFFF is dit jaar al aan zijn 35ste editie bezig. Maar wat velen niet weten is dat het filmfestival is uitgegroeid tot een toonaangevend evenement in zijn genre. ( Fantasy, Horror, Thriller ).
Zo trekt het festival elk jaar rond de 60.000 bezoekers en worden er ook prijzen toegekend aan de beste film, die krijgt dan een: “Gouden Raaf” als bekroning. De Gouden Raaf verwijst naar een gedicht van: Edgar Allen Poë: “The Raven”.
 
Dus internationaal en in het Franstalig gedeelte is het festival heel bekend , echter Vlaanderen hinkt jammer genoeg wat achterop. Het festival gaat trouwens door in de filmzalen van de prachtige BOZAR. Wij zijn daar al een paar keren geweest en nog steeds lopen we daar verloren.
 
Maar er zijn ook een aantal randevenementen die het nog interessanter maken. Zo begint het steevast met een Vampierenbal waar iedereen verkleed naar toe gaat, anders mag je er niet in.
 
Maar wij gaan voor de maquillage, voor de Body Painting contest en ook voor de geweldige Zombie Parade Zaterdag 14 April.
 
De Body Painting contest:
 
Over de Body Painting contest wordt soms nogal lacherig gedaan, dat is geheel onterecht en zulke mensen kunnen beter wegblijven. Want het gaat hier echt om kunst, je ziet uit het niets een waar kunstwerk geboren worden en als je weet dat ze er al aan beginnen om 10 uur in de morgen en stoppen om 15.30 dan is de bewondering voor artiest en model echt wel op zijn plaats.
 
Maar als dan het fluitsignaal weerklinkt waardoor de artiesten moeten stoppen, dan zie je sprookjesfiguren die voor even uit een andere wereld ons een bezoekje komen brengen. Het lijkt alsof er Engeltjes en vreemde figuren op aarde zijn neergedwarreld .
 
Een uurtje later was de prijsuitreiking , waar de modellen en de artiesten vragen van de Internationale Jury moesten beantwoorden en nog eventjes paradeerden voor de fotografen en het publiek. En zoals een jaar eerder kwamen we daar ook Lou Deprijck tegen, een Brusselse Ket van 72 jaar die in zijn nog jonge bestaan al 3 wereldhits te pakken heeft ( Charlie Brown – Kingston Kingston ) en ook nog eens Ca Plane Pour Moi in zong , zodat Plastiek Bertrand het later enkel hoefde te playbacken.
Maar wat later kregen we de schok van ons leven toen plots Prins Laurent naast ons kwam zitten. Je kan dus zeggen van hem wat je wil, maar ik zie het weinig andere prinsen doen!, hij was daar onaangekondigd en kwam daar gewoon op de eerste rij zitten gewoon onder de gewone stervelingen. Hij had wel een dikke boon voor de latere en terechte winnares Marie met wie hij meermaals een babbeltje deed. 
Als Prins moet je natuurlijk ook je netwerk uitbreiden en een droogstoppel die daar commentaar op heeft .
 
Het niveau was heel hoog dit jaar en dat komt omdat het bestuur van het Filmfestival een verjonging heeft doorstaan en enkele nieuwe sponsors had aangetrokken. Zo is MiKimFx.com één van de nieuwe grote sponsors die er is bijgekomen . Zij zorgden er voor dat er pakketten voor materialen ter waarde van 500 euro werden voorzien voor de derde prijs, 700 voor de tweede en de eerste prijs kreeg 1000 Euro.
 
De Winnares was Linda Hompesh met het Model: Marie Job en dat was overigens meer dan terecht , Wij vonden het een meesterwerk en als prijs kregen ze een reis naar keuze overal ter wereld op voorwaarde dat daar ook vliegtuigen naartoe vliegen natuurlijk. Deze prijs wordt gesponsord door Air Europe.
 
De prijzen werden overhandigd door Michael De Prycker en zijn vrouw Kim en dus willen we graag de organisatie en vooral ook Michael bedanken voor de leuke babbels tijdens en na de wedstrijd..
 
Tot zaterdag!…Op de Zombieparade!! ….
 
Foto’s: Johan Driesmans & Gieke Merckx
Tekst: Gieke Merckx.
Model Marie – Artiest: Linda Hompesch
Body Painting.
Star Wars.
Marie Job.
Bozar Brussel.
Star Wars.
Het Elfje en de Jury.
Het elfje met de vlinders.
Work in Progress.

 

 

The Girl in Gray.
Yellow Tiger.
Lou Deprijck.

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 441

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.