Read Time:3 Minute, 59 Second

Woodstock 50 Jaar!…

Verleden zaterdag werd er een speciale verjaardag gevierd. Het was vijftig jaar geleden dat er in een klein plaatsje genaamd : “Bethel” op een grote weide het Woodstock Music festival werd georganiseerd.


Het festival kreeg de naam Woodstock omdat er op die plaats al een hechte hippie cultuur ontstaan was. Ook al was Woodstock ongeveer 70km van Bethel verwijderd….Er was daar echter niemand die met dat langharig tuig iets wilde te maken hebben…Die rookten joints van dertig centimeter lang , luisterden naar duivelse muziek, kwamen op voor vrije sex en wat nog erger was, ze droegen bloemen in hun haar!.


Alhoewel we iets te jong waren hebben we die muziek met de paplepel meegekregen..Groepen als Joe Cocker, Joan Baez, Jimi Hendrix, Santana, Melanie maar vooral ook Janis Joplin hebben onze jeugd gekleurd .
Het was dus met gemengde gevoelens dat we naar Leuven waren afgezakt. Het leek ons echter wel leuk om de sfeer van toen nog eens op te snuiven. een avondje onder de oude knarren die hun eeuwige jeugd nog eens onder het stof konden halen….Wij mogen dat zeggen, omdat we ons ondertussen ook bevinden onder het knarrendom..Er is daar niks mis mee.
Maar je zal maar de onmogelijke taak moeten waarmaken om die iconische bands te evenaren…Wij hadden er zwaar onze twijfels bij!.

The Woodstock All Stars.

We hadden echter beter moeten weten, want een wijs man plast nooit tegen de wind in, en toen de “Woodstock all Stars” er aan begonnen wist je het meteen!.. Fuck Woodstock! , er ging iets gebeuren in Leuven!

Het begon al toen Armand Gabeler zijn gitaar liet schreeuwen en de zaal bij zijn nekvel greep, het publiek werd rumoeriger, en er kwam leven in de zaal. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de zaal tot dan nogal lauwtjes reageerde. Wat een klasbak!…We waren zwaar onder de indruk.Wij hadden nooit gedacht dat de muzikanten zo geweldig zouden zijn, de hits vlogen ons om de oren, en het niveau was echt wel hoog. Zo was er Louis Puggaard Muller die een aantal hits voor zijn rekening nam en zo een straffe zanger was , dat het ons verbaasde dat we van die gast nog nooit hadden gehoord. Louis Kwam overigens van Denemarken.


Er was ook Michael Devlin , die was overigens ook de zanger van de groep “Letz Zeppelin” die later op de avond ook nog zou optreden , maar wat een présence.Lang haar, massa’s attitude ! en een gouden stem.


Maar wie ons hart helemaal stal was Sjharlie Vos…Een roodharige Nederlandse die Janis Joplin gestalte gaf. En waar een aantal leden nog een pruik droegen, was Sjharlie helemaal haar eigen zelve..
Sjharlie had de Woodstock muziek meegekregen van haar vader, en ze is zo blij dat ze al die songs live kon brengen. Dat kon je ook duidelijk zien. Ze denderde over het podium en we misten de echte Janis Joplin voor geen meter…


Integendeel, deze Janis was veel vrolijker, minder ingetogen en had zelfs een mooiere stem. Volgens haar is ze klein , eigenwijs, stout, grappig, heeft ze een grote bek en een klein hartje en houd ze van katten…..Later toen we haar tegenkwamen backstage bleek alles te kloppen , behalve de grote bek..We hebben daar niets van gemerkt, integendeel ze was innemend .
Het publiek onderging een ware metamorfose ..De eerdere lauwe menigte kreeg er duidelijk zin in..Het publiek begon zowaar te ontdooien en wat ik nooit had verwacht, er begonnen mensen op tafels te dansen. Achter ons waren er mannen die halsbrekende toeren uithaalden om Sjharlie een hand te kunnen geven..


Er waren zes groepen, en alhoewel de andere groepen ook wel goed waren ( waarover in een andere recensie meer ) The Woodstock All Stars staken er echt wel bovenuit. Er was niet enkel kwaliteit te beleven, het was wervelend, leuk en de passie droop er in dikke druppels af!


Ik weet het, we klinken nogal enthousiast, maar dat komt omdat onze eerdere twijfels bij deze band als sneeuw voor de zon waren verdwenen. Komt er bij dat alle leden stuk voor stuk virtuoos waren in wat ze deden . Deze band is nog op veel plaatsen te bewonderen zowel in Belgie als Nederland .


Woon je in de buurt , ga zeker kijken, geef je TV vierentwintig uren rust en kom uit je luie stoel!….

Aan Janis…
Hope To See You Next Time!…Maybe I wanna Buy You A Mercedes Benz…

Band:
Armand Gabeler ( Lead Guitar ) NL.
Lasse Groeneveld ( Drum ). NL.
Wim Van Deuren ( Keys ) BE.
Louis Puggaard Muller ( Voice ). DK
Michael Devlin (Voice ) UK.
Sjharlie Vos (Voice ) NL.

Ivo Shot ( Bass ) NL

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.

www.Atelier32.be


Michael Devlin.
Sjharlie Vos
Ivo Shot..
Ivo Shot
Armand Gabeler & Sjharlie Vos
Michael Devlin.
Armand Gabeler.
Sjharlie Vos.

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 194

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.