Read Time:3 Minute, 14 Second

Net zoals de drie vorige jaren waren we er weer als de kippen bij op de Body Painting Contest. Die wordt zoals elk jaar door het Internationaal Brussels Fantastic film Festival georganiseerd..
Ondertussen hebben we ook wel een band met het gebeuren opgebouwd en is de sponsor ( Mikim ) van Michael De Prycker ondertussen een vriend geworden.


Maar De Lokatie heeft wel wat troeven. De BOZAR is een mooie lokatie en er zijn modellen en Painters van wereldklasse. Het is heel mooi om te zien, hoe van niets een kunstwerk te voorschijn komt. En het verbaast ons telkens weer om het geduld van die modellen te zien. Je moet weten dat die daar ongeveer 5 uur moeten rechtstaan en amper kunnen bewegen, en ook nog eens door toeschouwers en fotografen constant onder de loep worden genomen.


Maar soms wordt er onterecht wat lacherig over gedaan, want Body Painting is echt wel een vorm van kunst. De toeschouwers die daar voor de verkeerde redenen naar toe willen gaan zijn daar eigenlijk niet welkom.
Het was echter wel wat jammer dat er maar Tien Painters en modellen aanwezig waren , want het jaar ervoor was dat nog het dubbele. Misschien lag het aan het feit dat het paasdag was en heel onze kust onder de voet gelopen werd door het prachtige weer .


Maar toch was het niveau hoog, al waren er duidelijk twee painters die er bovenuit staken voor ons. Na afloop bleek dan ook dat onze voorkeur de juiste was en dat de winnaar en de runner up ook onze keuze waren. 
Anais Tomasi was het winnend model en de painting artieste was Galina Bouquet…Maar ik was wel verbaast welke adelbrieven Anais op tafel kon leggen, zo heeft ze al gewerkt als professionele danseres in de Opéra Du Rhin en deed ze ook mee in shows in Disneyland. Ze woont overigens ook in Parijs en was ook nog eens bloedmooi. Niet dat dat zo belangrijk is , maar bij een Body painting contest kan dat toch al eens helpen.


Maar ook de tweede plaats was dik verdiend. Want de Maquilleuse van dienst was Jémimah Raty, en waar de winnaar voor ons al van in het begin vast lag werd naarmate de tijd vorderde het verschil toch steeds kleiner…En zo werd het toch nog heel spannend….Dus dik verdiende tweede plaats. 
Op plaats nummer drie kwamen er een aantal personen in aanmerking, maar ook hier konden we de jury helemaal volgen..De creatie van een waternimf door Jessica Verrier was treffend en dus zeker ook de verdiende Derde plaats. Helaas hebben we weinig info kunnen verzamelen over zowel de painter als het model… Ook modellen hebben al eens recht op privacy .


Wie ook weer op post was: “Lou de Prijck” De zanger van het wereldberoemde “Charlie Brown” met Two Man Sound en ook de zanger van “Lou and the Holywood Bananas” ( Kingston Kingston )…Ik zou die songs toch maar eens googelen op You Tube , de kans dat je die melodieën kent zijn nogal groot.Lou was trouwens ook de zanger van de wereldhit : “Ca Plane pour Moi” Al had het uithangbord en de verpakking een andere naam : “Plastic Bertrand”
Wie er niet was, maar de andere jaren wel was Prins Laurent , waarschijnlijk was hij gestraft door Clair omdat hij de paaseitjes van de kinderen had opgepeuzeld …Het leven is niet altijd eerlijk . 

Wij zullen er in ieder geval volgend jaar ook bij zijn ( bij leven en Welzijn ) …
Met dank aan BiFFF en Michael de Prycker ( Mikim )

Tekst: GiekeMerckx

Foto’s: Johan Driesmans & Gieke Merckx.

Mikim…Sponsor Body Painting..Michael De Prycker.
Jémimah Raty
Anais Tomasi + Galina Bouquet.
Body Paint…
Third Place…
Anais Tomasi…The Winner!
Jémimah Raty…Second Place.
BOZAR Brussel.
Waternimpf…Anais..
Anais Tomasi..

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 321

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.