Jozefien Deloof.
Read Time:2 Minute, 47 Second
Gisteren was het de laatste week van Beleuvenissen, en we keken daar enorm naar uit. Niet zozeer naar de gevestigde waarden die naar Leuven waren afgezakt, maar naar 2 relatief nieuwe bands die net na elkaar stonden geprogrammeerd. She Bad hadden we al gezien toen die in Leuven “Rockvonk 2017” hadden gewonnen, en die hadden ons hart al veroverd. Van deze Leuvense band hadden we trouwens al een recensie geschreven. En Daarna kwam Josephine!
 
Maar we volgden al een tijdje in de media Josephine, bakken vol met lef, een heel aparte stem en een liedje in haar rugzak die fonkelt als een diamant. Toen ik voor de eerste keer:  “Please” hoorde was ik echt ontroerd, het gaat zoals heel vaak over een verloren liefde waarvan er duizenden zijn , maar niemand zong het zo mooi, zo indringend en met kanjers van woorden die bleven plakken op mijn ziel.
 
Het feit dat Josephine dat nu al voor mekaar krijgt terwijl ze nog maar negentien lentes op haar teller heeft maakt haar heel bijzonder. Het leverde haar meteen de persprijs op van Humo’s rock rally 2018. Niet dat wij de wijsheid in pacht hebben, maar misschien moet Josephine volgend jaar maar eens meedoen met: “De nieuwe Lichting” van Studio Brussel, een wedstrijd waarvan de winnaars van 2017 overal op kleine maar ook op grotere festivals te bewonderen zijn.
 
 
We vinden echter dat Josephine een soort kruising is tussen Selah Sue en Stefanie Callebout ( SX ) waarvan de laatste ook van Brugge is net als zij. We weten echter dat ze niet zo graag met Selah Sue vergeleken wordt, al dat is eerder een pluspunt als het om herkenning gaat, want buiten de vergelijking van de stem is Josephine toch wel anders!.
Maar in Leuven zagen we niet alleen de Singer Songwriter die met haar intieme songs en op haar ééntje de wereld veroverd, maar was ze omringt door een echte Rockband. Voor de Band was trouwens de finale van Humo’s rock rally de eerste keer dat ze voor een echt publiek hun gitaren konden laten knetteren. 
Ondanks dat er toch wel grote namen waren geprogrammeerd  op de laatste dag van Beleuvenissen 3, waren She Bad en Josephine het beste en het spannendste wat er te beleven viel. 
 
Na Josephine viel er echter een groot zwart gat, want Blanche haar set was zo tegenvallend dat we dan maar de horeca een hart onder de riem zijn gaan steken, en alles eens fijn op een rijtje hebben gezet.
 
Voor de muziekliefhebbers die mee willen zijn met hun tijd, en later tegen hun kinderen willen zeggen dat ze josephine al kenden voor ze beroemd was , het is het moment om er naar toe te gaan, de tickets zijn nu nog betaalbaar 🙂 .
 
Graag willen we de Stad Leuven bedanken voor de Accreditaties en voor de leuke babbels in de backstage, tot op Half Oogst!…Maar eerst M-idzomer! 
 

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.

Beleuvenissen.
Josephine
Jozefien Deloof.
Josepine
Het Groot verlof!
Josephine
Jozefien Deloof
Josephine
Josephine.
Josephine.

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 175

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.