Read Time:2 Minute, 55 Second

Het is niet dat we nog nooit van Hydrogen Sea hadden gehoord!, We hadden ze alleen nog niet live gezien. En M-idzomer is zowat ons thuisfestival, dus we waren er helemaal klaar voor.

Annelies Moons ( Radio 1 ) is trouwens de vertrouwde rots in de branding om de bands aan te kondigen en ze doet dat op onnavolgbare wijze. Zo vertelde ze dat Birsen eens een paar nummers had ingezongen, waarna ze vertelde dat ze dat eigenlijk wel graag deed. De rest is geschiedenis en een nieuwe zangeres was geboren. 

Toen we Bircen vroegen hoe ze aan de bandnaam was gekomen legde ze ons haarfijn uit dat Hydrogen: “Waterstof” betekend, het meest voorkomende element, het basis bouwsteentje van het universum. Want ik heb een enorme fascinatie voor onze kosmos zei ze. Maar er was wel een probleem: Hydrogen bestond al, en toen heeft ze er Sea aan toegevoegd. Dat paste perfect, want er bestaat effectief een zee van waterstof op Jupiter.

Wat Birsen zo bijzonder maakt is dat ze een mooie , maar vooral zeer herkenbare stem heeft, we zouden die meteen herkennen als we haar op de radio horen. Ze zag er trouwens prachtig uit in haar glinsterende jurk.

Hydrogen Sea speelt een soort SynthPop, heel toegankelijk en bij wijlen bloedmooi. Joris Calluwaerts heeft zelfs zijn sporen al verdiend bij “Stuff”een band die we al een keer of vier hebben zien spelen. Joris is nog niet zo heel lang lid van de band maar zijn invloed is duidelijk hoorbaar.

Ook PieterJan Seaux is een lust om naar te luisteren, hij wisselt de synts af met de basgitaar en is zo passioneel , dat het een lust is om hem bezig te zien. Zelden zo een expressie bij een muzikant gezien. Trouwens mensen met een hart voor Jazz zoals Joris en PieterJan kunnen onmogelijk hun passie wegsteken. Het is aanstekelijk om die bezig te zien.

Maar er was ook nog een ander bandlid: Beatrijs De Klerck!…Die speelde viool, en sinds we eens naar het eindexamen zijn geweest van cello en viool in het Lemmensinstutuut is er een heel nieuwe wereld opengegaan. Sindsdien ben ik een hele grote fan van Amber Docter van Leeuwen ( oa Gabriel Rios ), Van Saartje van Camp ( Spinvis ) en daar is nu Beatrijs De Klerck bijgekomen.

Op een moment speelde ze een solo waar we echt niet goed van waren, zo mooi!…het was alsof ze met opzet een prop in mijn keel kwam steken. Ik weet niet of ze het graag zal lezen, maar toen ik achteraf las dat ze ook nog eens een muziektherapeut in het MS revalidatie centrum in Melsbroek is, was ik helemaal om .

MS is namelijk een lelijk monster waar nog steeds weinig tegen te beginnen is, en ook onze familie heeft die te pakken gekregen. Dat er dan mensen zijn die zich inzetten voor de goeie zaak daar wordt ons hartje echt warm van.


Hydrogen Sea, is dus een band die bij ons blijven plakken is, vooral ook door de mengeling van synthetische pop en Jazz invloeden, wij waren blij verast en mochten ze in de buurt komen ga vooral kijken, ons hebben ze ingepakt , en we doen het niet te vaak maar ze krijgen 4 Sterren ****.


Birsen Ucar ( zang ).

PieterJan Seaux ( Synts – Basgitaar ).

Joris Calluwaerts ( Synts )

Beatrijs De Klerck ( Viool ).


CD: AutoMata.


Tekst & Foto’s: Gieke Merckx.

Birsen Ucar
Joris Calluwaerts.
Beatrijs de Klerck.
PieterJan Seaux
Birsen Ucar… Midzomer..
Birsen Ucar..
Beatrijs De Klerck.
PieterJan Seaux
Birsen Ucar …M-idzomer

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 119

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.