De Radio 1 Belpop Sessie @ het Depot.

De Belpop sessie van Radio 1
 
Al een aantal jaren toeren Jimmy De Wit en Jan Delvaux met Belpop Bonanza door heel België met hun kennis en anekdotes . Jan wordt in het wereldje ook al eens “Den Dikke Delvaux” genoemd door zijn uitgebreide kennis en Jimmy is in het Leuvense nog beter bekend als DJ: Bobby Ewing.
 
Ze doen dat echter met zo’n flair en leuke weetjes dat elke zaal gegarandeerd volloopt. En sinds kort is er ook de Belpop Sessie van Radio 1, ondersteund door de VRT met allerlei artiesten. Zo waren er gisteren een aantal artiesten die hun grootste hits nog eens speelden, voorafgegaan door de grappige verhalen rond de hits .
 
Het Depot was helemaal tot de nok gevuld en ondertussen begrijpen we waarom…De sfeer is ongelofelijk ,de goesting onder de artiesten is hartverwarmend en we hoorden de hits waarvan ons tienerhart ooit sneller ging slaan
 
Maar omdat het zo geweldig was hieronder een kleine samenvatting: Het Begon zo:
 
Daan & André Brasseur.
 
André is een jongeling van 77 en opent met Early Bird , de song waardoor hij zowel in binnen als buitenland bekend is geworden .
Daarna speelt hij samen met Daan : “Housewife” wat ons betreft zijn mooiste song en ook wel zijn Bekendste.
André achter zijn houten orgel, Daan Strak in het zwarte Pak.
Jo Lemaire.
 
Van Jo horen we de laatste tijd maar weinig meer , maar ooit was ze een gevierde zangeres met parels als “Parfum de Reve”…”Tentations” en “Je suis venues te die que je m’envais” Dat laatste was een cover van Serge Gainsbourg die ze persoonlijk kende.
 
De Liefde bracht de Waalse Jo naar Vlaanderen waardoor ze zich in alle harten van de Vlamingen zong.. Ze woont er nog steeds!.
 
Frank Vander Linden.
 
Nog maar net gevierd in Het Depot voor zijn 25 jarig bestaan en Frank was er alweer. Hij zong er “Lekker Westers” van Arbeid Adelt! en “Denk je nog wel aan mij” samen met Laura Groeseneken.
Frank was trouwens ooit nog journalist bij Humo en was even cafébaas . Toch ook nog even zeggen dat Frank een geweldige gitarist is die tijdens het optreden vaak de anderen begeleide .
Raymond Van Het Groenewoud.
 
Raymond blijft toch wel een apart geval, je hebt zijn liedjes al duizend keer gehoord en telkens als hij over “Twee Meisjes” begint wordt het stil in de zaal en besluipt de weemoed je omdat jij ooit ook wel dezelfde “Twee meisjes” zag op het strand..Daarna volgde nog: ”Mijn vriend Jan” dat over de voetballer Jan Boskamp gaat toen die nog bij RWDM speelde.
 
Laura Groeseneken.
 
De meesten zullen Laura misschien nog niet zo goed kennen , maar wees er zeker van , lang zal dat niet meer duren want al is ze voorlopig nog de betere helft van Ozark Henri , binnenkort zal ze ook ons land verdedigen op het Eurosongfestival. En wat ze in Leuven en omstreken al lang wisten , Laura heeft een gouden stem.
 
Ze zong samen met Daan “Geen Franse wagens meer” naar aanleiding van de sluiting van Renault in Vilvoorde.
Niemand die zich het bescheiden hitje nog herinnert ook al omdat Daan dat had uitgebracht onder een andere naam.
Gabriel Rios.
 
Gabriel bracht het bloedmooie “Gold” waardoor hij zelfs in het buitenland bekend werd . Het begon voor de Puerto Ricaan allemaal met “Broad Daylight” . 
Ondanks zijn prachtige stem en het feit dat hij veel damesharten sneller doet slaan is Gabriel toch eerder een stil en verlegen man , hij raakte door de liefde in Gent en pendelt ondertussen tussen zijn twee moederlanden. Later op de avond bracht hij ook nog “Nine Treads”..
 
Ludo Mariman. ( The Kids ).
 
We herinneren ons De Ludo nog levendig va zijn woelige periode “Facist Cops” en “There will be no Next time” Parels gewoon , en de enige Punkband in Belgie die naam waardig. Toch heeft Ludo zijn imago wat tegen, want die man is de vriendelijkheid zelve al heb ik hem vroeger talrijke keren verward met Frank Vander Linden. Dat kwam waarschijnlijk door dezelfde haarsnit!…
 
Gisteren zong hij samen met Jo Lemaire “Louis Louis” ..Jo & Ludo kwamen elkaar trouwens vaak tegen op dezelfde concerten, zelfs toen Jo nog in Wallonië woonde . Het grappige is dat Jo al een tijdje in Vlaanderen woont en Ludo verhuist is naar Wallonie … Muzikanten zijn onvoorspelbaar.
 
Jess & James.
 
De vreemde eenden in de bijt kwamen uit Nederland. Twee Spaanse Nederlanders die plots wereldberoemd werden door DE hit uit 1969 “Move”…Google gewoon de hit en je herkent het meteen…En toen?. Toen waren er plots plots hippies! and a lot Flower Power!
 
Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.
André Brasseur..Een jongeman van 77.
Daan…
Daan…
Jo Lemaire…
Jo Lemaire…
Frank Vander Linden..
Frank Vander Linden ( De Mens )….
Raymond..
Raymond…
Raymond...
Raymond.
Laura Groeseneken....
Laura Groeseneken….
Laura Groeseneken,..
Gabriel Rios…
Gabriel Rios.
Gabriel Rios…
Gabriel Rios.
Ludo Mariman ( The Kids )..
Ludo Mariman..
Ludo Mariman..
The Kids ( Ludo Mariman )..
Jess & James…
Jess & James…

Meer artikels van deze auteur:

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: