Read Time:2 Minute, 8 Second

De laatste tijd is er een revival van een aantal Nederlandse bands .

Zo waren er twee mooie dames, die tijdens corona plots aan de oppervlakte kwamen, S10 ( Stien ) en Froukje, en ik vond die zo geweldig , allebei in het Nederlands zingend, en allebei met donkere songs die je bij je strot pakte.

Ik heb me dus letterlijk op You Tube gestort, en heb alles wat de dames gemaakt hadden tientallen keren beluisterd. ik hoorde echt indrukwekkende dingen en ik ontdekte dat ze één gemeenschappelijke deler hadden: “Wende” .

Wende is ook Nederlands en vooral S10 is een hartsvriendin en speelde mee op een nummer waar ik ondertussen al duizend keer naar geluisterd heb. “Voor alles altijd bang geweest” Vooral de bezerende muziek op de achtergrond voegt een extra dimensie aan die song in “Carré Amsterdam”… Vooral de laatste zin was ontroerend. Wetende dat S10 & Wende vriendinnen zijn ..

PS: Wende was dit jaar de inzending voor het Songfestival voor Nederland.

Ik kende Wende vaag , maar een goeie vriend van me zei, dat ik als die in de buurt was zeker eens moest gaan kijken, dat ik mijn ogen en oren niet zou geloven.

Als je Wende ( Snijers ) nog nooit gehoord hebt weet je niet wat je meemaakt .. Misschien is het eerst wat wennen, want een optreden van Wende is wat theatraal en doorspekt met verhaaltjes en poëzie, maar als de gewenning is ingetreden pakt ze je bij je keel, ze legt haar ziel helemaal naakt op het podium, ze fluistert in je oor, ze danst in je hoofd en daarna stuurt ze je vol verwarring de gitzwarte nacht in.

Dit allemaal gebeurde in de Stadsschouwburg van Leuven en wat ik daar nog nooit gezien had ( en ik kom daar redelijk vaak ) was het feit dat de schouwburg op zijn kop stond, iedereen stond recht en men begon spontaan te dansen, jong en oud naast en op de fluwelen stoeltjes!.

Toch wel uitzonderlijk, want een schouwburg is geen rocktempel, maar ik heb zelden een artieste gezien die een zaal zo in haar ban had…

Wende is echter een artieste die je life moet meemaken …ze komt trouwens vaak in Leuven , en ik kijk al reikhalzend uit naar de volgende keer, want het is ook een visueel spektakel.

Ik heb dat nog nooit verteld in een recensie, maar dit was voor mij het beste van het jaar …Schitterende Voorstelling *****

Tekst & Foto’s: Gieke Merckx

Volgende recensie: “Davina Michelle ( Liefde voor Muziek , en ontdekt door Pink! )…

Wende.
Wende
Wende.
Wende
Wende

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 25

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.