Wild in't Park
Read Time:3 Minute, 0 Second

Ik ben geen fan van Régi ….Het soort muziek dat hij brengt ligt me gewoon niet. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat hij geen verdienste heeft in de muziekscene , integendeel !.

Maar toen ik voor het eerst “Vuurwerk” hoorde van Camille was ik toch wel getriggerd…Ondertussen heb ik zowat elk You Tube filmpje van haar bekeken, heb ik ook alle afleveringen gezien van : “Liefde voor Muziek” en ik mocht toch een aantal zaken vast stellen.

Zo zag ik dat Camille in al de filmpjes met bravoure over het podium dartelde alsof ze daar al jaren stond, ze omarmde elk tienerhart en gaf er een dikke zoen op.

En wat “Liefde voor muziek” betreft was het aandoenlijk om haar verwondering te zien als haar collega zangers, liedjes zongen van mekaar en er altijd een traan vloeide van emotie. Naar Camille kijken hoe ze alles beleefde had vaak iets ontroerends.

Toen de affiche van “Wild in’t Park” werd voorgesteld was ik eerst een beetje teleurgesteld omdat ik persoonlijk vind dat de nieuwe lichting van onze muziek te weinig aan bod komt in het park ( Bluai , Kids with Buns, ILA, Sons enz…)…De jeugd van tegenwoordig is het nieuwe publiek en de toekomst van Wild in’t Park.

En al weet ik wel dat “De Kreuners” de wei doen vollopen en dat er ambiance is als die mannen spelen ( ik schreef ooit een enthousiaste recensie over hun ) maar voor dat budget hadden enkele veelbelovende Belgische groepjes ook de pannen van het dak gespeeld…Misschien moet er zo een dag komen ( de vrijdag? ) , waarop deze groepjes te ontdekken zijn.

Maar nu eindelijk Camille:

Camille heeft zowat alles, ze heeft een prachtige stem, ze is mooi en ze heeft zo iets ontwapenends, dat ik er tijdens het concert een krop van in de keel kreeg.

In mijn geval is dat wat raar, want ik behoor niet tot dezelfde leeftijdsgroep en ik heb een achtergrond waarop ik levend aanwezig was bij groepen als: Rammstein, Radiohead, dEUS ea…

Maar als je zag hoe Camille het park inpakte en het dak er af speelde voor een totaal uitverkochte wei, dan was dat toch wel imponerend. Dat van het dak is overigens niet zo ver gezocht, want tot en met verleden jaar was er wel degelijk een dak boven de hoofden van de artiesten.

Het jeugdige publiek zong alle liedjes zo hard mee, dat je soms Camille niet meer hoorde. Ik zag zo iets eerder bij Billie Eilish ergens op een festival in Amerika ( You Tube ) , okee, er was daar nog wel iets meer volk, en je mag daar verder niet te veel gelijkenissen op plakken, maar er is wel een stevige basis gelegd.

Opmerkelijk was trouwens ook het feit dat er verdacht veel papa’s aanwezig waren, die hadden spontaan hun voetbal namiddag opgeofferd om de dochter of zoon te begeleiden naar het festival…Er waren zelfs gevaarlijk uitziende exemplaren met baarden en tattoo’s aanwezig..

Camille heeft nog te weinig songs voor een lang concert, dat is de enige reden dat ze nog niet op alle festivals aanwezig zal zijn , maar wees er maar zeker van, dat dit binnenkort niet meer het geval zal zijn …Wild in’t Park verdiend op dat vlak wel een pluim , want ik vrees dat binnen enkele jaren de parken te klein zullen zijn …Ondertussen wens ik Camille de toekomst toe, experimenteer en zoek gerust naar de muziek die bet beste bij je past..Wij van Atelier32 blijven haar op de voet volgen, en we zullen niet alleen zijn .

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx


Camille
Wild in't Park
Camille
Wild in't Park
Camille
Wild in't Park
Camille
Wild in't Park
Camille

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 24

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.