Concert The Lighthouse - Depot Leuven
Read Time:1 Minute, 34 Second

Na een lange, stille Corona-periode en een zomer die voorzichtig gevuld was met onder andere Leuven Air concerten, draait Het Depot intussen op volle toeren.  Sterker nog:  dankzij het Covid-Safe ticket zijn die concerten weer de beleving die we allemaal zo gemist hebben:  veel volk, geen social distancing, dansen dat het een lieve lust is en afsluiten met pintjes aan de toog.  Feestjes als vanouds dus.  I like it. (Lees verder onder de foto!)

Concert The Lighthouse - Depot Leuven

Wat die feestjes betreft:  ook The Lighthouse kon er wat van. Deze winnaars van de Nieuwe Lichting in 2017 speelden de pannen van het Depot-dak voor een kleine 500 toeschouwers.  Hun toegankelijke indie-pop valt vooral in de smaak bij een jong publiek.  Ik ging hun concert dus fotograferen met enige reserve, want je kan veel van me zeggen maar niet dat ik nog jong ben.  Jong van geest misschien, maar dat heet dan midlife-crisis naar het schijnt. (Lees verder onder de foto’s!) 

Concert The Lighthouse - Depot Leuven

Maar ik dwaal af:  The Lighthouse dus.  Het feit dat dit het afscheidsconcert was van zanger Bram Knockaert zorgde ongetwijfeld voor een extra dynamiek.  Want ondanks mijn reserve vooraf, ik ben eerder fan van het stevigere werk, moet ik toegeven:  dit was dik in orde!  Strak gespeeld en extra punten voor sfeer en gezelligheid.  En alsof hun eigen nummers nog niet meezingbaar genoeg zijn, plakten ze er nog een leuke cover van “No Scrubs” (TLC) aan vast om het af te ronden.

Mijn conclusie:  deze Leuvense dudes wonnen met glans hun thuismatch in Het Depot.  Ga ze zeker checken als je de kans krijgt, spijt zal je niet krijgen.

Concert The Lighthouse - Depot Leuven

C U Soon,

Roeland (www.135mm.be)

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Roeland Van de Velde

In 2006 behaalde ik mijn diploma fotografie. Niet dat dat er toe deed want fotograaf was al enkele jaren een vrij beroep: iedereen is fotograaf en dat bewijs je met je portfolio, niet met een diploma. Ik heb de opleiding echter altijd als een meerwaarde en stevige basis gezien. In die tijd moesten we nog grotendeels analoog werken en dat heeft me getekend voor het leven. Mijn voorliefde voor zwartwit werk zal nooit verdwijnen, verwacht je dus zeker aan een stevige portie zwartwit concertfotografie. Ik ben intussen al vijftien jaar freelance fotograaf, met een voorliefde voor portretfotografie en redelijk wat productfotografie. Twee totaal verschillende disciplines die net daarom hand in hand gaan: sociaal contact als portretfotograaf, stevige technische achtergrond als productfotograaf. Concertfotografie, en muziek bij uitbreiding, is vooral mijn hobby maar ook niet meer weg te denken uit mijn leven. Het Depot, waar ik één van de huisfotografen ben, is mijn tweede thuis. Kom dus zeker eens mee een pint drinken, die dude met de camera dat ben ik (waarschijnlijk)... Mijn werk vind je op www.135mm.be C U Soon!

Bezoeken: 160

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.