Concert van Portland in Het Depot
Read Time:2 Minute, 26 Second

“Het meest uitgestelde concert aller tijden”. Dat was de, zeer correcte, omschrijving die frontman Jente Pironet zelf gebruikte gisteren in Het Depot. De reden zal je uiteraard niet verrassen tenzij je de afgelopen achttien maanden onder een steen geleefd hebt. Toen het concert dan eindelijk leek te zullen doorgaan een tweetal weken geleden, werd Jente himself nog even te ziek om het podium te betreden, maar die twee weken uitstel konden er na anderhalf jaar ook nog wel bij. Ik hoef je niet uit te leggen hoe hard Leuven stond te popelen voor het concert van deze vroegere “Artists in Residence” van Het Depot. (Lees verder onder de foto!)

Hetzelfde kan overigens ook van mij gezegd worden. Het Depot is intussen ook MIJN tweede thuis dus ik ben licht subjectief, maar deze Portland stond al lang op mijn verlanglijst. Ten eerste omdat ze gewoon goed zijn uiteraard. Oorwormen zoals “Aftermath” en “Pouring rain” zouden jullie niet onbekend mogen zijn. De zoetgevooisde Sarah slaagt erin om op het ene moment zelfs de fotograaf “een stofje achter zijn contactlens” te bezorgen, om enkele tellen later zelfs de stoïcijnste critici tot dansen aan te zetten. Strak gespeelde variatie dus en ook de sfeer was goed. Blijven stilstaan is lastig als je Sarah als een gekleurde wolk over het podium ziet huppelen. (Lees verder onder de foto’s!)

Maar wie dacht dat ik geheel objectief ben vergist zich schromelijk, dat had je al in de gaten. Sinds Portland ten tonele verschijnt in hun nieuwe bezetting, kan ik stellen dat ik een persoonlijke band heb met de band (pun intended). Gitarist Sebastian Leye is namelijk niet alleen te bewonderen voor zijn muzikaal talent, maar minstens evenzeer voor zijn engelengeduld. Ik was namelijk een jaar of twee één van zijn gitaar-studenten. Dat er aan ondergetekende geen groot gitarist verloren is gegaan zal hij stellig beamen, maar dat geheel terzijde. Los van het feit dat die gitaarlessen telkens een pijnlijke confrontatie waren met mijn gebrek aan talent (en, laat ons eerlijk zijn, het feit dat ik niet genoeg oefende), was het WEL altijd lachen! En dan bedoel ik niet alleen lachen met datzelfde gebrek aan talent, ook zoals in: toffe dude! Hoewel Portland steevast gevolgd wordt door hun eigen, zeer getalenteerde, “band-fotografe” Margit Vantoortelboom, had ik het al langer op een akkoordje gegooid met Sebastian dat ik van de partij zou zijn in Het Depot. (Lees verder onder de foto’s!)

Kortom: ik MOEST gewoon Portland gaan fotograferen bij hun meest uitgestelde passage ooit. Stiekem hoop ik dan ook dat ze binnen niet al te lange tijd de wereld veroveren in ware stadion-band-stijl, want zoveel te cooler wordt het feit dat ik van Sebastian les kreeg. Just kidding. Maar los van die persoonlijke connectie: steengoed concert van een steengoeie band. Ga ze vooral zelf uitchecken voor ook hun shows uitverkopen op enkele minuten tijd.

C U Soon,

Roeland (www.135mm.be)

Meer artikels van deze auteur:

About Post Author

Roeland Van de Velde

In 2006 behaalde ik mijn diploma fotografie. Niet dat dat er toe deed want fotograaf was al enkele jaren een vrij beroep: iedereen is fotograaf en dat bewijs je met je portfolio, niet met een diploma. Ik heb de opleiding echter altijd als een meerwaarde en stevige basis gezien. In die tijd moesten we nog grotendeels analoog werken en dat heeft me getekend voor het leven. Mijn voorliefde voor zwartwit werk zal nooit verdwijnen, verwacht je dus zeker aan een stevige portie zwartwit concertfotografie. Ik ben intussen al vijftien jaar freelance fotograaf, met een voorliefde voor portretfotografie en redelijk wat productfotografie. Twee totaal verschillende disciplines die net daarom hand in hand gaan: sociaal contact als portretfotograaf, stevige technische achtergrond als productfotograaf. Concertfotografie, en muziek bij uitbreiding, is vooral mijn hobby maar ook niet meer weg te denken uit mijn leven. Het Depot, waar ik één van de huisfotografen ben, is mijn tweede thuis. Kom dus zeker eens mee een pint drinken, die dude met de camera dat ben ik (waarschijnlijk)... Mijn werk vind je op www.135mm.be C U Soon!

Weergaven: 94

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.