Samantha Fish is een buitenbeentje. En alhoewel ze bij ons minder bekend is dan zou moeten, is ze in haar thuisland ( Kansas-USA ) een grote ster.
We hebben haar bio eens goed doorgenomen en het is onmogelijk op te noemen welke prijzen ze al heeft gewonnen…

In 2012 kreeg ze een Award als ontdekking van dat jaar en in 2018 kreeg ze een Award voor Beste Artieste en kreeg ze datzelfde jaar de prijs voor beste Female Blues gitariste.

En toch heeft ze een groot repertoire , ze speelt ook bluegrass , rockt de pannen van het dak en schrijft haar nummers zelf. Sam is 31jaar en heeft nog een oudere zus die ook een Singer-songwriter is bij Fizztones Records.
Je kan haar een beetje vergelijken met Bonnie Raitt of Beth Hart en het mag gezegd, ze is een brok energie op het podium.

Maar we moeten toegeven dat ook wij Samantha niet zo goed kenden, maar we kennen wel een aantal bluesfanaten die zo enthousiast waren, dat eens de datum voor het concert was bekendgemaakt, ze meteen de goden begonnen te bedanken.

Toen we haar optredens op You Tube analyseerden , waren we na het zien van 2 songs al helemaal overstag , want niet alleen is ze een podiumbeest, ze bleek zelf ook nog modebewust te zijn. Als fotograaf is dat vaak een geweldig pluspunt.

Samantha Fish is ook nog eens uitgeroepen tot beste Cigar Box Guitar speelster ter wereld, we kunnen dat be-amen want we hebben zelden zoveel passie uit een gitaar gehoord.

Achteraf bleek het concert onvergetelijk, want de dag erna werden alle concerten verboden en twee dagen later was er de totale Lockdown. Maar het optreden was geweldig en binnenkort is ze ook te zien op het Bluesfestival in Peer..Tenminste als alles doorgaat , want in deze tijden is niets meer zeker.

Ze heeft vroeger ook al wel opgetreden hier in Belgie, zo was ze in 2014 te zien in “de Korenbloem” in Zingem en kwam ze ook een jaar later naar Hookrock in Diepenbeek en verleden jaar stond ze in de mooiste zaal van Belgie : “de AB” ( met dank aan Ronny Oliviers voor die info ). Iedereen die echter gisteren aanwezig was in :”Het Depot” heeft genoten van het concert en het zal door alles wat er daarna gebeurde memorabel en onvergetelijk zijn… Samantha Fish zal in Leuven nooit meer vergeten worden.

Stay safe en tot binnenkort 

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.

Samantha Fish
Samantha Fish
Het Depot
Samantha Fish
Samantha Fish…

Meer artikels van deze auteur:

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: