Read Time:3 Minute, 47 Second

Tones and I
We zijn er ons van bewust dat er een groot vooroordeel rust op Tones and I en dit vooral bij diegenen die zich muziekliefhebber noemen. Dat komt vooral omdat de iets jongere generatie deze dame geweldig vind.

Persoonlijk vinden we dat een beetje dom; alsof de jeugd geen smaak zou hebben. Eerlijk gezegd ergeren we ons daar mateloos aan.

Het lijkt wel alsof we opnieuw de ouders horen die hun kinderen verboden om naar Elvis Presley te luisteren omdat hij duivelse muziek maakte en veel te sensueel met zijn kont schudde. Sommigen dachten dat je daar zelfs zwanger kon van worden.

Je kan ze ook een beetje vergelijken met Billie Eilish, ook jong, eigenzinnig en niet op haar mond gevallen maar dat klopt niet helemaal. Want Toni Watson wordt dit jaar eigenlijk al 27. En waar Billie Eilish vooral een donkere kant heeft en die ook laat horen in haar muziek , heeft Tones dat veel minder.

We hadden haar ook al gegoogeld en vielen van de éne verbazing in de andere. Want eigenlijk speelde Toni een jaar geleden nog gewoon op straat, weliswaar met covers en enkel een keyboard en een loop ( Sampler ) tot haar beschikking.

 Maar ze deed dat op zo een onnavolgbare wijze dat de straten zo vol liepen dat de politie de boel moest komen ontwarren. Ze werd daar natuurlijk opgepikt door een muziekagentschap ( Lemon Tree ).
En op een dag maakte ze op een half uur de monsterhit: “Dance Monkey” die werd dan in Mei 2019 gelanceerd en de rest is geschiedenis.

We kwamen op You Tube ook zangcoaches tegen die een oordeel mochten vellen over haar capaciteiten , en het was hilarisch om te zien hoe die van de ene verbazing in de andere vielen. 

Want laat het duidelijk zijn, zelden hebben we zo een zuivere stem gehoord die zo kon uithalen zonder dat het haar enige moeite kost. 
Het hoeft ook niet gezegd dat het depot in lichterlaaie stond ,en toch waren er niet enkel jonge mensen aanwezig, het verbaasde ons zelfs dat iedereen meezong. Maar wat echt wel superleuk was , waren de verhalen die ze tussen de liedjes vertelde . 

Zo werd ze op haar toer in L.A. uitgenodigd op een exclusief feestje, en nu we haar een beetje kennen wisten we meteen dat dit paste als een tang op een varken. Toen ze daar in haar trainingspak met hoody aankwam en er een beginnende actrice naar haar toekwam en verkondigde dat ze meespeelde in de tienerserie: “Teenwolf” is ze met haar vrienden meteen vertrokken om 40 minuten laten met de nodige versnaperingen in een groot bed te duiken met netflix op de achtergrond.

Om maar te zeggen dat er niet alleen muziek in de lucht hing , maar ook veel humor.

Verder kunnen we enkel meedelen dat het een geweldig concert was , want waar andere zangers of zangeressen ondersteund worden door een band , staat Tones daar helemaal alleen, niemand om op terug te vallen enkel haar loopmachine en haar geweldige stem. Ze heeft een EP uit “The Kids are Coming” en heeft op het concert ook nog een aantal covers gezongen die ze helemaal naar haar hand heeft gezet, daar zitten echt pareltjes tussen.

Toen ze haar hit zong “Dance Monkey” ging het dak eraf, we kregen van zo veel enthousiasme zelfs kippenvel. Maar persoonlijk vonden we het jammer dat we haar cover van : “Outcast – Hey Ya” niet hebben gehoord , want die hebben we tot de dag van vandaag helemaal grijs gedraaid.

Maar vooral Het Depot krijgt hier een dikke pluim, want zij zorgden er voor dat “Tones and I” in geen enkele zaal in Belgie te zien behalve bij hun. Waarschijnlijk hebben ze haar net geboekt toen de ster ook al wel scheen , maar nog niemand verblinde. Het spreekt voor Tones dat ze de boeking is nagekomen, anderen hadden misschien hun kat gestuurd .

We hebben hier dus wel iets speciaals gezien , en de zelfuitgeroepen muziekliefhebbers hebben een grote kans gemist, want alhoewel ze dit jaar op Werchter staat zullen de kleinere zalen hun kans gemist hebben.

Zoals het hoort hebben we na het concert een lange nabespreking gehad met de aanwezige kenners, en zijn we daarna met een brede glimlach voldaan in slaap gevallen. 

Tekst & Foto’s: Gieke Merckx

Toni Watson ( Tones and I )…
Tones and I
Tones and I
Tones and I..

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 197

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.