Read Time:3 Minute, 19 Second
De Rode Hond:
 
Dit weekend ging het jaarlijkse familiefeest: ”De Rode Hond” van start in Leuven. Maar eigenlijk dekt die naam helemaal niet  de lading. Zo is De Rode Hond veel meer!. 
 
Het is ook een zeer hoogwaardig kunstenfestival voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Alles vermelden is onmogelijk , maar er was in ‘De Minnepoort’ de internationale act ‘Plock’. Het gaat over Camiel die een schilderij wil namaken van zijn grote voorbeeld Jackson Pollack.
Hij werpt zich met zijn hele lichaam in de strijd en danst met verfkwasten tussen de tenen een volwaardige Braziliaanse Capoeira …Gelukkig heeft iedereen een plastieken jasje als bescherming gekregen.
 
Maar de verwondering en het plezier van de de kinderen druipt er in dikke druppels vanaf want voor velen is dit echt wel de eerste kennismaking met enige vorm van Kunst.
 
Ook in de Schouwburg stond er een zeer gerenomeerd toneelstuk geprogrammeerd “IFIGNEIA koningskind” van NTjong ( Nationaal Theater ) over een Koningskind dat geofferd moest worden, zodat de koning zijn land kon redden ( 8+ ).
Het is een ontroerend en meeslepende verhaal over een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een oorlog. Over de liefde van ouders. Over de onmetelijke loyaliteit van een kind maar vooral ook over humor.
Maar er is meer …Zaterdag begon het met een kinderoptocht waar de kinderen hun liefde voor De Rode Hond mochten uitschreeuwen, er liepen rare vogels rond op stelten, Er waren muzikanten en achteraan de stoet sloten kinderen op fietsen al bellend de gelederen.
 
Nadien was het de beurt aan de jonge percussie groep van Jo Zanders om hun kunsten te tonen. De verscheidenheid van de jonge muzikanten maakten ons gelukkig en was nog maar eens het bewijs dat kunst mensen dichter bij elkaar brengt.
 
Vervolgens opende Denise Vervoort onder goedkeurend ook van Louis Tobback het feest en werd de vlag van de Rode Hond op een ludieke manier ten top gehesen door de leuke jongedames van Circus in Beweging…
 
Als jullie niet te lang wachten kunnen jullie nog steeds terecht in de Ridderstraat voor allerlei activiteiten en workshops, en is er nog steeds van alles te beleven in verschillende zalen rondom .
Leuven is echter al een hele tijd een vooraanstaande en kunstminnende stad geworden waar er altijd wel iets te beleven of te bewonderen valt. En zoals we zelf konden zien was er veel bewondering, werden er veel nieuwe vriendjes gemaakt en werd er veel geknuffeld en gelachen.
 
Eén ding weten we nu wel zeker..Het zijn zo’n activiteiten die ons verbinden, ons samenbrengen en daardoor mekaar beter leren begrijpen . Zoals een groot filosoof ooit zei: kort bij de afgrond staan vaak de mooiste bloemen
Foto’s & Tekst: ©Gieke Merckx.
Vreemde Vogels.
Percussiegroep Jo Zanders…
Circus in Beweging.
Denise Vervoort ( Schepen ).
Verwondering..
De Vlag..De Rode Hond.
Jong Geleerd…..
Circus in Beweging…
Zoveel te zien!!..
Nog niet goed zichtbaar…Maar het wordt een krokodil!..
Foto: Johan Driesmans!…
De Trommeldames! ..
Kiekebooo !!
Vreemde Vogels op Stelten.
Knippen & Plakken…
Jo Zanders

 

 

 

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 180

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.