Read Time:1 Minute, 50 Second

Het is nu al voor de vierde keer dat ik naar Comic con Brussel ga, een soort bijeenkomst van mensen die zich graag verkleden in een figuur uit de fantasiewereld.

Dat kan uit de één of andere serie zijn, maar ook stripfiguren komen daar aan bod. Ooit begon het voor mij omdat een goeie vriend daar eens een kijkje wilde gaan nemen, en omdat ik graag fotografeer leek dat wel een prima idee.

Sindsdien zijn we zelfs al naar Elftopia, de Japanse Tuin en Mysteria in Aarschot geweest.

Het is echt verbazend om te zien hoe de aanwezige Cosplayers zich inleven in hun karakter, en hoe graag ze voor de lens komen paraderen. Toch wil ik er op wijzen dat je als fotograaf ook wel een paar plichten hebt.

Zo is het wel aan te raden dat je naamkaartjes bijhebt, zodat ze ook nadien naar de foto’s kunnen vragen die jij van hun hebt gemaakt. En wat nog belangrijker is , raak ze zonder toestemming niet aan ( al zeker niet in deze tijden ).

Het is ook een regel: als ze samen aan het babbelen zijn met hun vrienden, dat je dan even wacht om je in de groep te katapulteren . Ook tijdens het eten is er wat begrip gevraagd .

Maar verder is het daar een paradijs, je valt van de ene verbazing in de andere en ook zijn er daar echte sterren aanwezig… Zo was er iemand aanwezig van “ The Fresh Prince of Bel Air” en anderen uit serie’s als Gotham, Hellboy, Star Trek enz…

Je kan daar dan een handtekening verkrijgen en een Selfie, al kost je dat wel 50 euro.

Deze keer was er ook een goeie vriendin aanwezig met haar dochter Ella, en ik kan je vertellen dat die redelijk zwaar onder de indruk was, met als gevolg dat de agenda al werd ingevuld tot 2030.

Mocht iedereen die dit leest nog nooit op zo een event geweest zijn, open je geest, en wees creatief in je gedachten. Er zal dan een nieuwe wereld opengaan. …Leve de creativiteit !

Tekst & Foto’s: Gieke Merckx

Comic Con
Zoé.
Comic Con.
Comic Con.
Daddy’s Lil Monster.
Dangerous Girl..
Comic Con.
Dangerous Gang…
Elle est La!…

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 256

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.