Read Time:1 Minute, 32 Second

Michelle David & The Gospel Session

Als Michelle David & The Gospel Session opkomen, duurt het niet lang of ze blaast bijna letterlijk de zaal omver, al een geluk dat men geen pannen op een tent legt.

Opgegroeid in het New Yorkse katholieke milieu zat ze op vijfjarige leeftijd in haar eerste band, The Mission of Love. Aan de befaamde Fame school, ja, die van de film, begon ze haar opleiding in 1980 en kreeg ze zo een figurantenrol in de film Ghostbusters. Nadien studeerde ze nog medicijnen en ging ze op tournee met de Broadway musical. Na wat heen en weer gereis tussen Europa en Amerika kwam ze terecht in Nederland, alwaar ze nu samen met haar man in Amsterdam woont. Vermeldenswaardig is ook dat deze lieve dame de backing vocals van Diana Ross en Michael Bolton mocht verzorgen.

‘There’s A Light in my Live Shining over me’ zingt David begeleid door haar zeskoppige, fijn afgeborstelde en in kostuum uitgedoste, band. En ze laat niet alleen het licht over haar leven schijnen, het straalt af op elk van ons en brengt ons allen in een sfeer van verbondenheid. Het publiek laat de songs tot hen doordringen, ze dansen, wiebelen, klappen in hun handen en lachen elkaar toe, zoveel vreugde en plezier!!!

Was Aretha Franklin de ‘Queen of Soul’, dan geef ik, door haar passie voor de muziek, haar funky nummers met een toets van swing, jazz en afrobeat, haar leven waarvan ik zie dat ze toch heel wat parallellen heeft met haar grote voorgangster, aan Michelle David graag de adellijke titel van ‘Princess of Soul’.

Klein van gestalte, omgekeerd evenredig met haar performance, dank Wild in ’t Park om dit te programmeren, ’t is eens iets anders.

Tekst: Patrick van Nerum

Foto’s : Gieke Merckx

Michelle David.
The Gospel Session
Michele David..
Michelle David
Michelle David.


Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 77

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.