Read Time:2 Minute, 51 Second
Gisteren speelde Kacey Musgrave in “Het Depot” in Leuven, en al is ze in Amerika wereldberoemd en speelt ze in arena’s van 40.000 man, in Belgie kent bijna niemand haar.
 
Ook wij kenden haar niet zo goed, al werd haar single “Slowburn” op radio 1 een tijd geleden gebombardeerd tot VOX tip. Een leuk nummer waarbij je meteen hoort wat voor een glasheldere stem ze heeft. 
 
Maar hier bij ons in het Westen is Countrymusic allesbehalve populair, al hoor je bij Kacey ook wel andere invloeden. Ze is geboren in: Golden ( Texas ) en woont uiteraard nu in Nashville .
 
Maar Kacey kan wel adelbrieven voorleggen. Zo won ze in 2013 een CMA Award voor beste Nieuwkomer, ze was toen net 24 jaar geworden. Een jaar later won ze zowel op de CMA Award als op de Grammy’s, de prijs voor het beste Country album…
 
We hebben in Het Depot al heel wat concerten op onze teller , maar deze sprong er echt wel uit. Zo daalde ze bij het begin van een heuse trap, zoals het een echte Diva betaamd en ze begon meteen met haar grootste hit “Slowburn” ….De zaal was niet uitverkocht maar toch hebben we zelden zoveel ambiance gezien. Het publiek was divers, en zong bijna alle liedjes mee.
 
Alhoewel Kacey eerder fijngebouwd genoemd mag worden ( ze woog bij de geboorte amper 2.5 Kg ) is ze oogverblindend mooi en kon je dus met al je zintuigen genieten van het concert. K.C bezingt ook graag Progressievere thema’s ( Holibi – Cannabis ) en ze schuwt ook het gevloek niet wat het allemaal nog leuker maakte…
 
Je kan gerust K.C. vergelijken met Shania Twain, al is die waarschijnlijk nog net iets bekender , maar ook Musgraves zingt voor uitverkochte stadions en gisteren konden we zelf zien hoe ze toch zichzelf ook wel blootgaf toen ze toch wel verhalen vertelde, die diep uit haar ziel kwamen.
 
Binnenkort komt ze naar Amsterdam, waar mijn Nederlandse vriend Arald ook naar toe gaat, en ik kan hem verzekeren dat het de moeite is. Hij gaat ogen en oren tekort komen en ik weet zeker dat hij het leuk zal vinden.
 
Qua Muziekstijl was het voor “Het Depot” toch wel een bocht die zelden genomen werd en dus nemen we voor één keer onze hoed af voor durf en moed , want in deze tijden is het onbekende vaak onbemind. Het is dus echt de gelegenheid om je geest te verruimen en te tonen dat muziek veel meer is dan dat éne genre dat deel uitmaakte van je jeugd.
Was er dan geen enkel minpunt?…tja, hoe vriendelijk Kacey ook omging met het publiek, zo streng was ze voor de journalisten en de fotografen. Al proberen die uiteraard ook om hun werk zo goed mogelijk te doen.
Maar ach , dat hebben we voor één keer er met de glimlach bijgenomen .
Tekst & Foto’s: Gieke Merckx.
Het Depot
Kacey Musgraves
Kacey Musgraves.
Kacey Musgraves.
Het Depot.
The Band.
Kacey Musgraves..
Het Depot.
Kacey Musgraves & Band.
Kacey Musgraves…

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 206

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.