Read Time:4 Minute, 0 Second
We vermoeden dat iedereen wel Flip Kowlier kent en weet dat hij in zijn vroeger leven de bezieler was van: ’t Hof van Commerce. Een rapformatie die uitsluitend in het West Vlaams zong en vaak met gast rappers uitpakte .Zo was ik meteen mee met  t‘ Hof toen ik merkte dat op hun plaat ook een zekere Baloji kwam mee rappen!.
 
Baloji was de rapper bij Starflam en was immens populair bij onze Franstalige landgenoten en had net een geweldige en emotionele rapsong geschreven over mijn favoriete Waalse voetbalclub. Geef toe er bestaan zelden grotere verschillen dan een rapper uit Wallonië en een West Vlaamse.
 
Maar dat typeert  nu éénmaal  de Groep…Hetzelfde gebeurd ook bij de Ertebrekers !..Zonder ook maar één toegeving te doen zingen ze in het West Vlaams en of iedereen het begrijpt is totaal van geen belang. Trouwens zo moeilijk is dat nu ook weer niet , en als dat in het Antwerps kan , waarom zou het dan ook niet in het Izegems kunnen. De tijd dat de rest parking was, is al lang verleden tijd !. Ondertussen is West-Vloams een wereldtaal!.
 
Hun CD : ‘OTEL’ bevat talloze hits …De Zji ( de zee ) , Party too much en vooral Eva Mendez!. En buiten dat het allemaal meeslepende songs zijn druipt de humor er in dikke druppels van af .  
Maar waarom je naar de band echt moet gaan kijken , is de interactie van het publiek, de meeslepende deuntjes en vooral de humor!. En omdat mijn voorwoord al lang genoeg is , laat ik dus liever de band aan het woord!.
 
Want Rappers en liedjesmakers kunnen het meestal nogal goed verwoorden, hieronder dus een staaltje van hoe je het best CD’s verkoopt.

                                                                                                                                         

Flip :
 
Ik ben Flip Kowlier en vroeger, als ik een klein manneke was, dan werd ik veel gepest. Ik kreeg ook veel slaag van onze pa, die dronk nogal veel !. Ons Ma dronk trouwens ook nogal veel!. 
 
Ik had ook geen vriendjes en alle leraren hadden ne pik op mij . En okee nu zijn we beroemd en hebben we succes, maar als we straks Cd’s verkopen en prachtig mooie T-shirts onderaan het podium, willen jullie dan alsjeblieft niet denken aan de grote Flip Kowlier , maar aan dat ongelukkige kleine mannetje dat ik ooit was !?…
 
De Ertebrekers doen hun naam alle eer aan en waren innemend vol met humor en het plezier droop er van af ..iedereen dook na afloop gelukkig en vol goesting de kroegen in , wachtend op de volgende band! : ‘The Sugar Hill Gang’…

                                                  

Het was ook een verademing te mogen vaststellen dat de Ertebrekers gewoon vriendelijke toffe mannen zijn , waar je nog alle songs kan fotograferen , zelfs met flash indien gewenst. Het is eens wat anders dan de diva’s die van recensenten en fotografen een uitstervend beroep maken ( One Song No Flash ). Iedereen zwijgt erover , terwijl het hoog tijd wordt om onze stem eens te laten horen . Tenslotte is het de taak van de pers om eerlijk en onomwonden een verslag te kunnen schrijven. Tenslotte heeft het ook met wederzijds respect te maken 
 
Als ik moet kiezen tussen een leuke band of een wereldberoemde Diva , zullen het altijd de Ertebrekers zijn die bij mij het pleit zullen winnen. Gewoon omdat ze zichzelf durven zijn en hun hun ego niet hoeven te verbergen.
Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.
Jeffrey Jefferson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flip Kowlier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Ertebrekers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeffrey.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flip Kowlier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeffrey Jeffersson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Half Oogst in Leuven!…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 Augustus 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva Mendes!..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 635

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.