Read Time:3 Minute, 15 Second
Toch al de derde keer dat we ‘De mens ‘ konden bewonderen en het blijft dikke fun. Zo vinden we het meesterlijk zoals Frank Vander linden zijn fans bespeeld.
Nu ja bespelen is eigenlijk een verkeerd woord want hij speelt niets , hij betrekt zijn publiek bij zijn concert , hij grapt en grolt , hij plaagt , hij zet je op het verkeerde been en hij is bij wijlen ook vaak grappig.
Zo vroeg hij ooit eens aan zijn fans in de AB of ze konden raden welk nummer er nu aan de beurt was. Voor fans van “De Mens” is dat een koud kunstje want iedereen schreeuwde :”Irene”. Frank keek beetje verbaasd en vragend rond en vroeg: Bedoelen jullie dit? , en begon op zijn gitaar de intro van Mia te spelen ..Hilariteit alom!…
De Mens spreekt trouwens niet zo graag over fans , hij beschouwd dat ook wel een beetje als familie en dat is geen melig of sentimenteel gegeven , want de doorsnee fan kan zelfs op twee handen niet tellen hoeveel concerten hij van de groep al gezien heeft.
Nog niet zo lang geleden heeft Herman Brusselmans zelfs een nummer voor Frank geschreven:”Angst” onder het mom: zanger zoekt schrijver.
Frank Vander Linden is trouwens een graag geziene gast in Het Depot, die wordt daar regelmatig gespot , en vandaag en morgen zijn volledig uitverkocht . Het mag trouwens wat langer duren dan normaal want hij speelt voor zijn verjaardag 25 nummers en samen met de grappen en de grollen is dat al snel een dikke twee uur .
Dus alle hits passeren de revue , maar wij vinden nog steeds: “Kim is Dood!” een geweldig nummer , vooral live met jankende gitaren is dat een geweldig nummer . Het gaat ook over de dood , maar er moet op dit nummer veel lawaai gemaakt worden, en er moet worden gedanst en gefeest omdat dit de enige manier is om mensen die je hebben verlaten  te herinneren.
Na vijf nummers springt , ( al moeten we springen wel tussen haakjes plaatsen ) de band van het podium en brengt op de plaats waar meestal de klank en de geluidsman de dienst uitmaken een vijftal nummers midden in het publiek .
Toch moeten we ook de andere muzikanten vermelden , want zo is Spring in’t veld Michel De Coster al een kompaan van in het begin en is David Poltrock als toetsenist al vijf jaar lid van de band. En drummer Dirk Jans houd zich het liefst op de achtergrond omringt door zijn drums.
Maar de chemie tussen de muzikanten is er nog steeds en is nooit weggeweest …Die mannen zien mekaar graag, en van welke band die 25 jaar bezig is kan je dat zeggen?
Een concert van de mens is fun, nooit saai en hartverwarmend…
Morgen is de Ma van Frank ook van de partij , dus als je in het donker twee blinkende ogen ziet fonkelen dan weet je nu tenminste wie dat is !.
Op de volgende 25 jaar!…ik zweer het!, dan kom ik met mijn rollator zeker nog een kijkje nemen en zet ik me helemaal vooraan in zo een knus rood zeteltje ..
Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.
Frank Vander Linden.
David Poltrock.
Frank Vander Linden.
Michel De Coster.
Michel De Coster & Dirk Jans.
Frank & Michel.
Frank Vander Linden..
David Poltrock.
Frank @ Het Depot.
Frank Vander Linden.

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 192

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.