Beeldig Lommel
Read Time:4 Minute, 13 Second
Een Tijdje geleden kregen we van een goeie vriend een geweldige tip. Die vroeg aan ons of we Het Theater festival: “Beeldig Lommel” niet kenden, en het gebeurt ons niet zo vaak maar hadden we daar nog nooit van gehoord.
De Koen porde ons dan ook aan om daar eens een kijkje te gaan nemen, want dat is daar redelijk straf vertelde hij ons. Beeldig Lommel vierde dit weekend trouwens al zijn elfde editie, en is het grootste levend beelden festival in Europa. Er deden bij de volwassenen 58 kunstenaars mee uit alle delen van Europa. Zo waren er Polen , Portugezen, Denen, Belgen maar vooral ook Nederlanders aanwezig. 
 
En het moet gezegd, het was adembenemend mooi en het leuke is dat de bezoekers aangemaand werden om mee te doen met de act van de beeldenkunstenaar. 
 
Zo was er onder andere de Portugese Marta Faria die geneeskundig water over kinderen hun handen liet lopen door middel van een porcelijnen beker. In eerste instantie bleken de kinderen niet zo happig en waren ze een beetje angstig, maar nadat Marta het water over hun handen had laten lopen verscheen er een grote glimlach over hun lippen en liepen ze vrolijk terug naar hun ouders. Er gebeurden daar dus echt wel wonderen.
 
Natuurlijk waren er de clichés waar iedereen zich aan liet vangen. Zo was er het Bronzen standbeeld met de naam: “Het Korte Lontje” die stokstijf en onberoerd voor zich uit bleef staren, en als er dan iemand nogal kortbij durfde komen plots bewoog!…Hilariteit troef, en het verbaasde ons dat blijkbaar niemand dat verwachte .
 
Alle leuke acts beschrijven is echter onbegonnen werk want het was gewoon van een heel hoog niveau. ( Maar er zijn ook de foto’s ).
 
Maar er was nog iets!…Iets wat we niet verwacht hadden. Er deden ook kinderen mee, die deden gewoon net hetzelfde maar in het nabijgelegen Kinderpark!
 
Zo waren er de Wolkenmeisjes die ons voor altijd zullen bijblijven, hoe mooi was dat!….Het verbaasde ons dan ook met wat voor een professionaliteit  de kinderen hun act uitvoerden.
 
We hadden ook een fijne babbel met een Nederlandse dame die haar kinderen daar begeleide. Ze was terecht heel trots , en vertelde ons hoeveel werk er wel niet in die kostuums gekropen waren. Axel en Raquel waren broer en zus, hij 18 en de zus 15  en allebei beetje last van ADHD, maar eens ze aan hun act begonnen was daar helemaal niets van te merken. Ze deden het ook heel graag en de trotse mama vertelde dat ze het echt deden om de glimlach op de gezichtjes te zien van de kindjes die na afloop een snoepje kwamen halen.
 
Het was allemaal echt wel van een heel hoog niveau en het was puur entertainment van de bovenste plank. Komt daar bij dat we ook nog eens verbaasd waren van Lommel zelf!..Een prachtige stad , ongelofelijk netjes, en leuke kroegen waar je lang kan blijven napraten, wat we dan ook nog deden. Ook de nacho’s met gehakt waren heerlijk en mocht de trip niet zover geweest zijn gingen we daar elke week iets eten.
 
Verwacht echter nooit dat een standbeeld tegen je praat! Standbeelden praten niet, die hebben een speciale code, maar luisteren kunnen ze uiteraard wel .
 
Gisteren avond waren er op VRT Nieuws terecht beelden te zien van “Beeldig Lommel” een teken dat het festival echt wel mag gezien worden. 
 
Rest er ons nog de organisatie te bedanken voor de leuke ontvangst, als ook mijn partner in crime Johan die er mede voor zorgt dat een leuk festival nog leuker wordt en de pinten achteraf nog lekkerder zijn .
Als we mogen komen wij in ieder geval terug!
Tekst: Gieke Merckx.
Foto’s: Johan Driesmans & Gieke Merckx.

In opdracht voor: Atelier32.be 

Beeldig Lommel
F.I.S.H
Beeldig Lommel
F.I.S.H
Beeldig Lommel
Mijnheer Showtime.
Beeldig Lommel.
De Sprookjesfluisteraar.
Beeldig Lommel
Axel ( In de Knoop )…
Beeldig lommel
Raquel ( In De Knoop )…
Art
Marta Faria ( Genezend Water )…
Beeldig Lommel
Wolkenmeisje
Beeldig Lommel
Wolkenmeisjes…
Beeldig Lommel
Wolkenmeisje ( Finn )
Beeldig Lommel.
Mieke & Het Lammetje.
Beeldig Lommel.
Het Kort Lontje.
Straat Theater
Gothic Doll Lolita. ( Polen ).
Limburg...
Grote Fan met een Groen Hartje!…
Beeldig Lommel.
F.I.S.H
Beeldig Lommel.
ZOO….Nederland… Ook in het echt: Vader, moeder en dochter!…
Beeldig Lommel
Bezoekers Plagen is om Liefde Vragen!…

 

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 923

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.