Read Time:2 Minute, 2 Second
Radio Modern
 
Gisteren zakte de bende van Radio Modern af naar de grote markt in Leuven.Het is trouwens niet de eerste keer dat we ze tegenkomen, want ze hebben een vaste stek in Het depot waar ze regelmatig en meermaals per jaar hun kunstjes komen tonen.
 
Radio Modern is een speciaal spektakel waar iedereen zijn ding wel in vindt. Het idee is ontsproten door het brein van de Broers Moulding. Vroeger rasechte Leuvenaars al wonen ze nu in het Antwerpse. Zo heeft Tim Moulding  nu een de bekende Vintage bar: Bar Bakeliet in Borgerhout waar je terecht kan voor een lekkere koffie , al heeft hij uiteraard ook verschillende soorten Bieren, en staat er ook een oude jukebox waar je oude rock , rockabilly en muziek uit de Fifties kan beluisteren.
Een eeuw geleden was zijn overgrootvader trouwens de uitbater van het volkscafé : Pie De Nijper in Kessel – Lo.
Het is eigenlijk een totaalspektakel , want het begint als opwarmer met een DJ die plaatjes uit de jaren 50 draait .Maar het duurt niet lang voordat Crazy Legs Joris het podium op komt om alle aanwezigen een dansles voor te schotelen . Dat kan gaan van Lindyhop tot swing & charleston.
 
Het is echter geweldig om te zien dat iedereen hier mee aan doet , van jong tot oud, iedereen wringt zich in rare bochten, en  het duurt niet lang of de hele Grote Markt deed mee . 
Er kon trouwens niemand meer bij gisteren op de Grote Markt , want er staat ook een boudoir waar de dames hun haar kunnen laten opmaken in the fifties style. Ervaren kapsters leggen prachtige krullen in het haar.
 
Maar de afsluiter is steevast het optreden van :Benvis and His Rockets!…Ben Moulding is een echte entertainer en terwijl hij het publiek weer naar de jaren 50 begeleid , is minstens de helft van het publiek aan het dansen op de muziek die de band luidkeels uitschreeuwt .
De show duurt in het totaal iets meer dan 3 uur. En gisteren kon men er niet genoeg van krijgen.
 
Als je van een optreden, een concert of van een film thuiskomt en je hebt het gevoel dat dit een avond was waar je met blijdschap aan kan terugdenken , dan was het de moeite om  nog eens een stapje in de wereld te zetten , en je luie stoel of zetel het huis te laten bewaken.
 
En ik weet het zeker: gisteren voelde iedereen dat !.
 
Tekst&foto’s: ©Gieke Merckx.                                                                                               

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 118

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.