Read Time:3 Minute, 51 Second

Het is weer Beleuvenissen. En daar keken we zoals elk jaar reikhalzend naar uit.

Want Leuven is onze Moederstad en moeders moet je koesteren. Trouwens, het is altijd leuk om met collega’s van kranten en andere magazines je passie te delen en de oorlogsverhalen van het afgelopen jaar te overlopen.

Op belevenissen komt alles aan bod, er is iets voor elk publiek, zo komen de oude rockers aan bod, zijn er gevestigde waarden en komen de nieuwkomers kijken.

En wij houden van de nieuwkomers. Zo was er er verleden jaar: ”She Bad” een band waarvan mijn mond al een tijdje terug was opengevallen, die waren zo goed dat als ze niet doorbreken ik mijn hoed opeet als dat niet gebeurd. Om toch wat geloofwaardiger over te komen voorspelde ik dit ooit ook bij Bazart en met Portland toen ze pas begonnen.


Dus kwamen we gisteren vooral voor : “Tessa Dixson”..Een jonge dame uit het Brusselse met Britse roots. Ik kan me inbeelden dat Brussel echt het summum is om je als artieste verder te ontwikkelen. de stad bulkt van de magie en er is daar zoveel te beleven op gebied van rap, dans en cultuur, dat het daar zelfs als kleine vis geweldig te vertoeven is in de grote vijver. Er zijn daar nog stenen genoeg om te verplaatsen, zodat de stroom van de rivier jou weg kan opgaan ( Bedankt Bram ).


Tessa won verleden jaar “de nieuwe lichting” van Studio Brussel maar dat was geheel geen verrassing, zelfs mijn grootmoeder wist dat al na het beluisteren van een paar songs op YouTube, en die heeft hoogst persoonlijk ooit de hand gedrukt van Joe Cocker. Wel jammer was het feit dat Camille Camille net naast de prijzen viel, maar dit geheel terzijde, want de Jury heeft ( Bijna! ) altijd gelijk.

Tessa heeft trouwens al wel samengewerkt met Romeo Elvis ( je weet wel, de grote broer van Angéle ) en met Oliver Symons van Bazart en Warhola. Warhola was trouwens de groep die na Tessa Dixon te bewonderen was. Wisten jullie trouwens dat Oliver Symons ( Warhola-Bazart ) zich ooit inschreef voor de voorrondes van van het Junior Eurovisiefestival als Belgische Kandidaat?…Dat was in 2008 . Hij werd dus de Belgische winnaar. Later in 2014 nam hij met Warhola deel aan Humo’s Rockrally en won ook die wedstrijd.

Maar nu eindelijk Tessa Dixson!

Ze begon een halfuurtje later, maar voor de toeschouwers die het niet wisten, dat kwam omdat ze ook moest optreden op Rock Herk. Tja, Als iedereen je wil zien moet je schipperen. Later vernam ik dat Tessa daar een sexy concert gaf, maar dat de wei niet zo mee was…Limburgers!, altijd wat trager, al zijn het fantastische mensen .

In Leuven was dat net andersom, daar was het publiek meteen mee. 
Eigenlijk hadden we een iets zenuwachtige Tessa Dixson verwacht, maar niets van dat, Tessa vloog er meteen in, Met een mix van Indipop en Alternatieve popsongs had ze al snel de grote markt in haar macht. Het was leuk om te zien dat ze toch al een grote Fanbase had.
Trouwens Tessa deed ooit mee aan de Voice in Wallonië en raakte daar tot ver in de finale.

De band bestaat uit een charismatische toetsenist , een geweldige drummer met zonnebril en Tessa. Nu zijn drie personen wel wat weinig, maar toch hebben we daar niet aan gedacht tijdens het optreden. 

Tessa zong en kronkelde zich al dansend rond haar microfoon en zelfs in het publiek werd er gedanst. Persoonlijk bewoog ik enkel mijn voet , maar dit enkel omdat recensenten een imago hoog te houden hebben.
Haar bekendste nummer: “Beautiful Pain” werd door de fans meegezongen en wat ons het meest ontroerde was haar nieuwe singel: “Ignited” een song die het vuur in ons liet branden.

Het was gewoon een heel leuk concert, en ik hoop van harte dat er een aantal fans zijn bijgekomen, je kan later altijd stoeffen dat jij er bij was toen ze nog maar pas begonnen was en nog niet zo beroemd was, je kinderen en kleinkinderen zullen je op handen dragen.

Komt erbij dat Tessa ook kunstzinnig is, en laat ik nu net dezelfde passie hebben, ik weet het zeker, we komen elkaar onderweg nog wel tegen.

www.Atelier32.be
https://www.viewbug.com/member/giekemerckx

Foto’s en tekst: Gieke Merckx.

Tessa Dixson… Het groot verlof
Toetsenist. Tessa Dixson.
Tessa Dixson…Beleuvenissen
The Drummer with the sunglasses.
Tessa in Leuven.
Tessa & Band…
Tessa Dixson

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 383

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.