Read Time:4 Minute, 15 Second
Rockvonk:

 

Als muziekliefhebber naar een Rockfinale gaan heeft wel iets , zeker als het doorgaat in je eigen stad en in je lievelingstempel ( Het Depot ).
En omdat de wedstrijd enkel was voor bands uit Vlaams-Brabant hadden we sommige mensen al wel eens aan het werk gezien.
Zo hadden we de Soundrascalz al wel eens op een festival zien rappen en zagen we Paulien Holemans ( Major ) een aantal maanden geleden op het groot verlof in Leuven als backing vocal bij de Leuvense souldiva EME.
 
Het vaakst zagen we echter Rewind Productions , winnaar van de nieuwe lichting en tweede in de : Humo’s Rock Rally. 
 
Maar toch hadden we een andere favoriet : Linde!..Linde is een dame die we ook al eens hadden gezien in de voorrondes van Humo’s rockrally een aantal jaren geleden , en die was toch wat blijven plakken op ons netvlies. Komt er bij dat ik die al eens tegenkom op het één of ander Jazzfestival in het land.
 
Maar er was nog een andere reden: Linde is apart!…Ze is op muziekgebied een buitenbeentje, ze brengt Poëzie die verpakt is in Mongoolse klanken die ze luidkeels uitschreeuwt ..Het derde liedje dat ze bracht “Kongoroi “ was zo adembenemend dat we er echt waar een dikke krop van in onze keel kregen..Bloedmooi en wat later zou blijken waren we ( gelukkig ) niet alleen.
 
Eigenlijk was de enige onbekende voor ons: She Bad….
And the winner is: “She Bad”:
 
Het begon al toen er plots aan den toog 2 vriendelijk mensen naast ons een praatje kwamen maken en al snel bleek dat het 2 leden waren van de groep “She Bad”.  De zangeres vertelde dat ze stevige rock maakten en dat de overige leden zowat overal in Vlaams-Brabant hun wortels hadden, zo woonde zij in Steenokkerzeel maar was de drummer van Leuven. Laat ons zeggen dat het centrum zich zowat situeerde in Haacht.
 
Ze waren als laatste aan de beurt, maar dat bleek hun niet echt te deren, integendeel zo konden ze nog wat genieten zonder stress zeiden ze!.
Toen het dan eindelijk zo ver was merkte je het meteen. De band scherpte nog even de gitaren tot scherpe messen en de vriendelijke zangeres van net voordien bleek plots een knappe vamp met een knalrode jurk te zijn.
 
Ik kreeg de overeenkomst met “Within Temtation maar niet uit mijn hoofd. Plots begrepen we ook waar de groepsnaam vandaan kwam.
 
Ze worden een beetje vergeleken met Brutus ( ook al van Leuven ), Foals en Royal Blood maar mensen moeten maar eens stoppen met al die vergelijkingen, het is alleen nuttig om te weten welke richting hun muziek uitgaat , maar voor de rest zag ik niet zo veel vergelijkingen. En dat bedoelen we echt wel positief!, ze hoeven ook niet met anderen vergeleken te worden.
 
De band greep je direct bij de keel en alhoewel de muzikanten meer waren dan een aanvulling op het geheel was het toch wel Lindy die de show stal. Wat een mooie stem:  Die stem!, de jurk ,maar vooral de power en de goesting dropen er in dikke druppels vanaf. Lindy was echt wel Bad!
 
Zonder ook maar iets van de andere bandleden hun prestatie te willen minimaliseren, had de band ook: “Vier mannen en een Tijgerin” kunnen noemen, al is dat uiteraard veel te kort door de bocht want het was uiteraard het geheel dat het zo goed maakte.
 
Op vijftien minuten had deze band het klaargespeeld om iedereen op op de punten van hun tenen te krijgen en als je als laatste moet aantreden, iedereen al wat moe begint te worden, en de pinten al rijkelijk gevloeid hebben is dat toch wel een prestatie.
Het valt niet zo vaak voor dat de jury het met onze smaak eens is ( Wij zijn nogal eigenzinnig ) maar ditmaal klopte het plaatje helemaal: She Bad heeft gewonnen en Linde is tweede, wat ons betreft was dat een perfecte weergave van echt wel een hoogstaande Rockvonk editie 2018.. 
 
Valt ons alleen nog te zeggen dat op elk zomerfestival met goeie smaak She Bad aanwezig zal zijn. Zegge het vooral voort en ga vooral eens een kijkje nemen als ze ergens in de buurt spelen. Iedereen zal jaloers op je zijn dat jij deze band nog aan het werk hebt gezien voordat ze wereldberoemd werden . 🙂 .
 
 
Laat de zomer maar komen!!
Zang:.. Lindy Versyck.
Gitaar.. Bert Dewinter.
Gitaar ..Gert Velghe.
Bas:…. Severin Caerts.
Drum:.. Luka De Ceuster.
 
Foto’s en Tekst : Gieke Merckx.
Lindy Versyck.
Lindy Versyck.She Bad.
Lindy Versyck…..
Gert Velghe..She Bad…@Het Depot.
She Bad @ Het Depot.
#Rockvonk
Winnaar Rockvonk..
De Lady in Red….
Winner Rockvonk1017…She Bad!.
Lindy Versyck…

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 1036

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.