Read Time:3 Minute, 7 Second
Coely*****

 

Het moet geleden zijn van het eerste concert van Bazart dat ik nog omringd ben geweest door zo’n jong publiek , waarvan dan ook nog eens 85% uit jonge dames bestond. Het leverde me rode en warme oren op nog voor het Concert was begonnen.
 
Er wordt trouwens door de zogezegde muziekliefhebbers nogal eens meewarig gesproken over het genre hiphop of over R&B en Soul en dat is in de meeste gevallen onterecht. Muziekliefhebbers oordelen niet, die bekijken en beluisteren, maar veroordelen nooit!.
 
Iedereen weet ondertussen wel dat Coely ook haar echte naam is (Coely Mbuena); ze is iets kleiner dan we in gedachten hadden maar ze is des te grootser in haar prestaties. Ze is bijna vierentwintig en heeft ondertussen toch wel al wat op haar goedgevulde palmares staan.
Zo heeft ze dit jaar Werchter plat gespeeld; ze was ook op pukkelpop en op Glastonbury te bewonderen. Helaas hebben we haar gemist op het meest onderschatte festival ter wereld: Couleur Café. 
 
Maar dan nu over het Concert!: Het depot was helemaal tot de nok uitverkocht en zelden zagen we zo een puur optreden. Coely is echt!, geen aanstellerij maar schoonheid. 
 
En we wisten het al wel, maar we konden het nu zelf meemaken, zelden zo’n geweldige stem gehoord . Wij zijn al een tijdje weg van haar geweldig nummer: No Way , Stop messing with my Squad!… Wat een intro, het dak ging er dan ook volledig af . Iedereen zong en danste mee, en ik zag iemand zo sexy twerken dat de glazen van mijn bril spontaan begonnen aan te dampen.
 
Ik herinner me een hele tijd terug dat Lauren Hill de plak zwaaide in R&B land, ze was ook een nieuw geluid en had wel geweldige teksten, maar echt, met de hand op het hart!.., Coely is nu al een maatje groter. Ze is vriendelijker. Het gaat niet over wereldproblemen maar over hoe een jonge ziel zich voelt, de up & downs, de roots en de liefde voor de mama.
Het nummer Celebrate gaat trouwens over haar mama, en over alle mama’s ter wereld. Het is voorlopig haar grootste hit en een lofzang voor de mama’s die zichzelf opofferen. Haar Congolese roots zitten daar uiteraard voor iets tussen. 
 
Wij zijn helemaal weg van Coely, zelden zo’n ambiance gezien en als ik jullie was en ze komt in de buurt optreden, ga dan kijken, want binnenkort zijn zalen als: “Het Depot” veel te klein en is Coely veel te groot om daar nog binnen te kunnen.
Het moet ook gezegd dat een soulmate als DVTCH NORRI$ haar geweldig aanvult; hij houd zich echter vaak op de achtergrond, wat hem siert, want een Soul Queen en een Hiphop Prinses loop je niet voor de voeten.
 
Ik dacht 4,5 sterren te geven voor het concert, maar omdat ik de toets niet vond waar een halve ster op staat hou ik het maar op 5, want vier zou te weinig zijn geweest .
Het concert was mindblowing!!..met dank aan alle hophippers !..Jullie waren fantastisch!. 
 
Foto’s @ Tekst: Gieke Merckx.
Coely…
Coely Mbuena…
Coely @ Het Depot…
Coely @ Het Depot..
Coely
Black is Beautiful…
Coely….
@Het Depot..

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 131

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.