Read Time:3 Minute, 3 Second
Als je Pigbag Army wil zien moet je soms echt wel wat zoeken, want zo vaak zie je ze niet. Dat komt omdat alle leden het ontzettend druk hebben en de band eerder een gelegenheidsgroepje is. Maar is dat een slecht teken? Helemaal niet! Net dat is er zo leuk aan de band.
De muzikanten zijn allemaal doorwinterde ratten die al lang hun sporen verdiend hebben. Zo zijn Axl Peleman en Jan van Eyken ( oa van De Kreuners ) de Bekendste. We waren echter ook gecharmeerd door Roeland Vandemoortele, die met zijn punkkapsel en zijn virtuoos gitaarspel ons hart een beetje stal.
Maar wie er met ons hart helemaal vandoor ging was Eline De Munck!..Ik moet echter toegeven dat ik altijd al een boon voor Eline heb gehad, en dat terwijl ze door haar soortgenoten en door de pers niet altijd serieus werd genomen. Vooral niet toen ze Dj was op JIM en aan de zijde stond van haar goeie vriend Sean Dhondt.
De tijden zijn echter veranderd en ondertussen heeft Eline al lang die criticasters lik op stuk gegeven en zit ze dus bij Pigbag Army…Ik ben tegen alle vormen van geweld en al zeker tegen Army’s, maar als ik het plezier zag van de band op het podium moet het een geweldig gevoel zijn om daar een deel van te zijn.
Ik vraag me echter af hoe Eline bij die vier ietwat oudere rockers is terecht gekomen, al denk ik dat de immer vriendelijke snoeper Axl Peleman daar voor iets tussenzit, al mag hij me bij deze uiteraard tegenspreken.
Maar Eline is de Ster van de band, ze was gisteren de slagroom en de bloedrode kers op de taart! ze kwam het podium op met haar stiletto hakken en haar oogverblindende latex broek en wervelde over het podium, en het gerucht dat ze niet kan zingen mag ook al meteen in de prullenbak. En al hebben we onze vragen bij coverbands , dit was toch wel anders, zo werden mijn oude helden bovengehaald , en hoorde je de Red Hot Chilli Peppers voorbij razen, en ook het helaas veel te vaak vergeten meesterwerk “Marcia Baila” van Rita Mitsouka.
Later kwam Trump even langs en ook daar nam Eline het voortouw om met een welgemikte tik van de ( Sponzen ) hamer de man naar de coulissen te verwijzen.
Heel even dreigde er een probleem toen de Micro van Eline het een paar keer na elkaar begaf, maar geen boze blikken of gezeur, gewoon verder spelen met dezelfde spirit alsof er geen vuiltje aan de lucht was.
Wij vonden in ieder geval Pigbag Army het beste van de eerste dag; Wild in’t Park en kunnen jullie alleen maar aanraden als ze in de buurt zijn er als de bliksem naar toe te rennen, want zo vaak zal dat niet het geval zijn.
Het was een gezellig en geweldig concert en toegegeven ik zag Eline en de band graag!…But never in a Scary Way…

Foto’s & Tekst: ©Gieke Merckx.

Eline De Munck.
Eline De Munck: Pigbag Army
Wild in't Park
Wild in’t Park
Pigbag Army…
Odettes Lunettes.
Roeland Vandemoortele.
Pigbag Army…
Een tijger in Herent!

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 419

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.