Read Time:2 Minute, 2 Second

De eerste kennismaking met Stien was: toen ik per ongeluk op YouTube een filmpje tegenkwam toen ze meezong met Bazart “Onderweg”.
Niet dat dat meteen op mijn netvlies was gebrand, maar niet veel later vertelde een vriend van me over Wende ( Sneijers )..Een Nederlandse zangeres die bij hem een grote indruk had gemaakt.

En Wende kwam naar Leuven om daar in de Stadsschouwburg een voorstelling te geven..Ik ben daar dan als huisfotograaf naar toe geweest en inderdaad wat een show, die voorstelling staat op één aller tijden omdat het een mengeling was van poëzie, theater, bezwerende muziek en beleving.

Er werd daar zelfs gedanst, en ik zweer het, dat gebeurd daar niet dagelijks ( het was overigens ook tot de nok uitverkocht ).. Het dak ging er af!, en de stadsschouwburg in Leuven is een beschermd monument…Ondertussen staat het dak er gelukkig weer op.

Dus ging ik de dag erna alles opzoeken op YouTube wat er te vinden was over Wende, en toen vond ik “Niet bang zijn” live gezongen in Carré …….en wie kwam daar mee in zingen?… Juist : S10 ( Stien )… ik geloof dat ik die song al 1000 keer beluisterd heb… En wat blijkt?…Stien en Wende zijn hartsvriendinnen.

En dan nu eindelijk over Stien!…

Stien is een beetje onze Selah Sue , niet per sé wat muziek betreft , maar wel als persoon. Allebei hebben ze last van donkere periodes, van demonen van hoge pieken en diepe dalen, maar hebben ze die ondertussen al iets beter onder controle…

Maar bij Stien hoor je dat ook in haar muziek en haar teksten , ze pakt je bij de keel, ontroerd je en laat krassen na op je ziel.
neem nu “laat me los” voor mij een heel mooie song maar zeer zwaar beladen , en wat een mooie maar trieste videoclip! …Uitstekende samenwerking met Pascale Jakobsen ( Blof ).

De duisternis is een rode draad in de songs van S10 , maar het verbaasde me dat in een uitverkocht “Boterhammen in het Park” iedereen meezong en al de teksten van buiten kon meebrullen.

Ik ben al jaren een grote fan van Stien en ondertussen heeft zo ook al songs gemaakt met Froukje ( ook al zo’n talent ) en blijf ik haar van dichtbij volgen ( But Never in A Kinky way )…

Binnenkort komt S10 ook naar Trix Antwerpen

Met dank aan AB Ancienne Belgique en Boterhammen in het Park voor de uitnodiging..

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.

Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 37

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.