Het Groot Verlof!!…Lenny & de Wespen …gasten: JacoBond ,Klaas Delrue ,Hans de Booij en Astrid Nijgh.

Read Time:3 Minute, 51 Second

Lenny & de Wespen

Lenny & de Wespen zijn een Leuvense band met als frontman Lennaert Maes. Maar wat veel mensen niet meer weten is dat deze band bij hun debuut in 2003 meteen 3 prijzen wegkaapten op de nekka wedstrijd.
Een jaar later werden ze zelfs gecoacht door niet minder dan Bram Vermeulen en later ook door Rick de Leeuw. Zo speelden ze zelfs later als gasten op de Nekka-Nacht van Boudewijn de Groot.
In 2009 hebben ze de groep ontbonden , maar omdat de goesting toch te groot bleek is men er weer aan begonnen in 2016.
Dit weekend waren Lenny en Wespen te gast om een vol spektakel weg te geven met allerlei gasten op het Groot Verlof in Leuven..Later op de avond zou blijken dat Lennaert de perfecte gastheer was om alles te begeleiden. ze brachten uiteraard ook hun grootste hit in dit avondvullend programma .
Maar in Leuven is die dag nogal veel te doen , zo staat er op elke markt wel een leuke groep en is er zowat overal wel iets te beleven. Maar toch wilde ik wel een kijkje gaan nemen naar Lenny en zijn gasten en wel hierom!:

Jacobond ( Riet Muylaert )..

Op een dag hoorden we een liedje op de radio waarvan we als door de bliksem waren getroffen. Het ging over jonge mensen die op een feestje waren , waar de drank rijkelijk vloeit , de sfeer wat veranderd en waar er plots dingen gebeuren waar je eigenlijk niet over zingen mag. Over vreemdgaan en over de kater de dag later .
Ik was door dat nummer zo ontroerd dat Riet alleen hierdoor al een Oscar verdiend.Want het liedje werd wel een bescheiden hitje maar verdiende veel meer.Het is zo mooi en herkenbaar dat ik dit liedje voor altijd zal omarmen. ( Iedereen is hier Vrolijk ).
Momenteel toert Jacobond door België met het hele repertoire van Marva.Mocht je in de buurt zijn en niet weten wat te doen , ik kan alleen nog maar vertellen dat Riet een zilveren stem heeft .

Hans de Booij.

Iedereen kent uiteraard Hans de Booij. Nederlander en soms nogal cru in zijn uitspraken maar uiteraard de maker van een aantal pareltjes zoals : “Ik hou Van alle Vrouwen”…”Thuis ben” en natuurlijk ook : “Annabel”.
De muziek van De Booij kan je eigenlijk het best omschrijven als Nederlandse chansons , vergelijk het gerust met Ramses Shaffy .
Ondertussen is Hans ook bekeerd tot het Boeddhisme en woont hij in Oostende en zijn levensspreuk is : “Ik ben rijk geworden door geen geld te hebben”.Hans heeft nog steeds het vuur in zich en ondanks het feit dat in 2013 bij hem autisme is vastgesteld zal hij voor eeuwig een rebel blijven.

Klaas Delrue ( Yevgueni ).

Leuk om weten is dat Klaas voor ons geen onbekende is. Want buiten een heel minzaam en grappig man is hij ook nog medewerker bij het Depot. Zo begeleid hij nieuw talent dat zijn neus aan het venster steekt en is hij de man achter de maandelijkse Open Mic die in het depot gratis doorgaat.
Maar waar we onze Klaas het meest van kennen is zijn prachtig lied :” Als ze lacht” De song schopte het tot nummer 11 in de Nederlandse top 100 aller tijden.
In April 2013 kreeg Klaas de Vlaamse cultuurprijs voor Muziek van Joke Schauvliege . Tja!…Joke heeft zo af en toe ook heldere momenten.

Astrid Nijgh.

  Wat een dame!…Ze was de wederhelft van Lennaert Nijgh en samen waren ze tekstschrijvers voor talrijke artiesten zoals : Boudewijn de Groot , Rob de Nijs ,Gerard Cox enz.
Maar waar iedereen haar van kent is van haar lied : “Ik doe wat ik doe” een lied over de prostitutie die in 1973 heel wat stof deed opwaaien in België en Nederland…En geef toe ze zijn daar toch wel wat gewend.
Dat nummer bracht ze helaas niet op het groot verlof , we veronderstellen dat het vroege uur daar wat mee te maken had . Maar wat een stem!..Als er voor mij die avond iemand torenhoog boven uit stak : dan was zij het wel.
Wat een presence ..en toen ze Pastorale song ( een evergreen van Liesbeth List & Ramses Schaffy ) werd iedereen een beetje stil . Een terecht gemeend applaus was haar deel!…Astrid!…We zien je graag!.
Later op de avond zou blijken dat Lennaert Maes ( Lenny ) de perfecte gastheer was om alles te begeleiden. ze brachten uiteraard ook hun grootste hits in dit avondvullend programma . De band is opnieuw gestart , en we wensen Lenny en zijn Wespen veel geluk toe , tenslotte hebben ze er voor gezorgd dat iedereen met een glimlach en een beetje tegen zijn zin huiswaarts keerde.
                                                                                                                                                                                         

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 853

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.