Read Time:1 Minute, 58 Second

Het is niet de eerste keer dat ik naar Woestijn Blues ga kijken, Zo zag ik op Couleur café al Tinawaren en vooral ook Omer Souleyman …De Muziek is afkomstig van berbers ( Touareg ) … Bombino en Tinawaren komen trouwens allebei uit Nigeria..

Omer Souleyman is echter wel de bekendste en heeft fans die hem aanbidden als een soort God. Zo zag ik Omer een paar jaar geleden in “Het Depot” en buiten dat ze daar wel een aantal maatregelen hadden getroffen , stormden de fans op het podium om toch maar iets van de man konden aanraken..

Niet dat de sfeer bits werd , maar het werd toch wel wat gevaarlijk , en het duurde een halfuur voordat iedereen van dat podium was …

Maar gisteren kwam dus Bombino naar de schouwburg en daar is het meestal toch iets rustiger.

Maar in de schouwburg in Leuven worden wel vaker mooie verhalen geschreven en, dit was er zo één. Want Desert Blues is dansbaar, repetitief, verslavend en echt wel heel mooi.

Zo is Omara “Bombino” Moctar de leider van de band en schrijft zijn songs wel helemaal zelf, meestal gaan ze ook over geopolitieke problemen , Er is zelfs een Documentaire over hem gemaakt: “Agadez, the music and the Rebellion’ En de bewindvoerders verboden zelfs dat de Tuareg nog mocht spelen op een gitaar..

Het concert gisteren mocht terecht op veel bijval rekenen en het sublieme gitaarspel van Omara was geweldig, al moet er bijgezegd worden dat de andere muzikanten ook wel straf waren.

Graag wil ik er nog wel bijvertellen ‘ ( want de meesten weten dat niet ) dat er ook mag gedanst worden in een schouwburg , ik vermoed als de aanwezigen dat hadden geweten, ze dat zeker hadden gedaan…. Ooit zag ik in de schouwburg ‘Wende” een Nederlandse , die de schouwburg op zijn kop zette , ze waren daar aan het dansen tot in de nok…

Ik zag zelfs iemand uit zijn rolstoel stappen en daar ter plaatse een salto maken…maar dat kan ook wel mijn verbeelding zijn geweest

Kortom … mocht er in de buurt nog eens een concert zijn, waarvan wordt gezegd dat het over Desert Rock zal gaan kom dan uit je luie zetel en zet mee de tent in brand.

Bombino****

Tekst & Foto’s: Gieke Merckx

https://portfolio-ptyvjph.format.com/

Bombino
Bombino
Bombino.
Bombino.
Bombino.
Omara Moctar

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 23

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.