Read Time:3 Minute, 26 Second

Een tijdje terug kwamen we Zoë tegen op een Comic Con beurs in Brussel…Als fotograaf is dat daar een snoepwinkel, want je komt daar de gekste figuren tegen.

Toen we daar een tijdje waren kwamen we haar tegen als de figuur “Mystique”…Helemaal in het blauw, alles zelfgemaakt en ze was met grote voorsprong het strafste wat daar rondliep. Mijn collega en ik waren zwaar onder de indruk.

Maar toen we thuiskwamen, wisten we nog steeds niet hoe ze er in het echt uitzag, en ook daar waren we wel nieuwsgierig naar. Gelukkig kregen we wel veel reactie op de foto’s en ook Zoë likte onze foto’s , ze schreef er zelfs een berichtje bij.

Zoë “aka” Mystique

En dus gingen we naarstig op zoek naar haar profiel op Facebook. Het bleek een heel mooie jonge dame te zijn, die hele lange haren had van meer dan 1 meter lang. Haar hobby was paardrijden in rodeo style , en vanop die paarden bracht ze stieren met een lasso tot stilstand.

We besloten een shoot samen te doen in mijn studio, maar ze had wel een wens ! …Shooten met slangen!, en daar moest ik toch wel even over nadenken. Want waar vinden we die?, en welke slangen nemen we. Ik kreeg de tip om eens te kijken op Facebook of er daar geen groepen zijn over slangen, en ik had meteen een groep gevonden.

Maar bij die groepen moet je eerst lid worden, en dat duurde toch even, want wijsneuzen zoals ik moeten zich ( terecht ) wel eerst bewijzen of ze daar wel thuishoren. Gelukkig werd ik wel toegelaten..

Ik plaatste dus een zoekertje en kreeg twee antwoorden , waarvan de tweede me uiterst geschikt leek.

Kenneth was een heel vriendelijke man die me alles haarfijn uitlegde en die zijn slangen zelf kweekte. Ik was toch wel een beetje ongerust, maar Kenneth stelde me snel op mijn gemak.

Verleden zondag was er dus de shoot en Kenneth liet me kennismaken met zijn slangen ..2 jonge Ball Pythons en een Burmese slang van 2,20 Meter…Het waren prachtdieren , en ik bleek meteen verkocht , want er bestaat een heel groot misverstand over (vooral) gekweekte slangen . Want die zijn veel zachtaardiger en vriendelijker dan iedereen vermoedt.

Kenneth gaat zelfs langs in scholen om over zijn slangen te vertellen, kinderen hebben nog geen vooroordelen en zijn meestal helemaal niet bang voor slangen https://www.facebook.com/HKreptiles22

Het klopt ook niet dat slangen slijmerig en glad zijn, integendeel die voelen warm en zacht aan en zoeken gewoon de warmte op. Slangen zien ook niet zoals wij dat doen, ze zien infrarood en nemen warmtebronnen waar , en wij zijn veel te groot om aan te vallen, kleine prooien ( lees : muizen en ratten ! ) die zijn klein en dat zijn lekkere hapjes.

Je moet uiteraard wel op de hoogte zijn van slangen en uiteraard is niet iedereen geschikt om slangen te houden, want je moet met veel rekening houden: warmte van de kooi, het eten enz..

Ik heb de slangen zelf over me laten kruipen, en ze ge-aaid, en heb op geen enkele manier gedacht dat het mis kon gaan. Het moet gezegd dat Kenneth een geweldige gids was, die zijn slangen op een fabuleuze manier verzorgde.

Ik wil dus graag meehelpen aan het imago van de “Ball Python” , dat zijn helemaal geen bloeddorstige monsters , en met de juiste eigenaar zijn dat echt wel leuke dieren om als huisdier te houden…Het feit dat ze muizen en ratten eten is echt geen probleem , zeker niet als je beseft dat wij toch ook wel koeien en varkens eten.

En Zoë?…Die was nooit zo gelukkig, die kronkelde net als de slangen, en soms hoorde ik gesis, maar volgens mij was dat niet van de slang!..We hebben al een nieuwe shoot geplant, maar ik heb tegen Zoë gezegd dat ik pas voor Tarantula’s

Grote dank aan:

Zoë Frijters

Kenneth Huypens

Claude De Buck

Marc de Gelder

Foto’s & Tekst: Gieke Merckx

Zoë en de Ball Pythons
Zoë en de Ball Pythons
Zoë
Zoé
Zoë en de Ball Pythons
Zoë en de Ball Pythons

Zoë
Zoë en de Ball Pythons
Zoë
Kenneth & Zoë

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 138

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.