Het groot verlof.
Read Time:4 Minute, 33 Second
MAJOR
Major is een Leuvense band die is opgestart door Roel Meulemans. En alhoewel Roel een nogal turbulente jeugd heeft gehad kwam hij net daardoor al vroeg in aanraking met muziek.
 
Zo ontdekte hij later op het college ook de liefde voor Poëzie en het schrijven ervan. De liefde voor Hip Hop zat toen al te wachten op een deur die op het juiste moment op een kier werd gezet, en nog niet zo heel lang geleden werd dus MAJOR geboren.
 
Roel heeft dat ook wel op de juiste manier aangepakt, want er is de laatste tijd nogal veel hiphop talent te bespeuren in Leuven. Nog niet zo lang geleden haalde een Leuvense HipHop formatie een tweede plaats op “Humo’s Rock Rally” en alhoewel dat dik verdiend was heeft enkel hip hop ook wat nadelen.
 
Want meermaals zagen we op een optreden dat mensen wel enthousiast begonnen te luisteren en hier en daar met hun voet begonnen mee te wiebelen, maar na een tijdje zag je toch dezelfde mensen over hun schouder kijken of er nog veel volk aan de drankstand stond. Niet dat de band het niet goed deed , maar Hiphop moet al heel goed zijn wil dat een heel breed publiek aanspreken en blijven boeien. 
 
Gelukkig zijn er wel voorbeelden hier in Belgie die het tegendeel bewijzen. Neem nu Coely, nog niet zo heel lang geleden zagen we die in : ”Het Depot” en we werden we van onze sokken geblazen, en ik zweer het , dat concert haalde bij ons gemakkelijk de top 5 van beste concerten in 2017.
 
Maar Roel heeft het dus goed aangepakt!, net als bij Coely staat er ook een vleugje soul op het programma en hoor je jazzy hiphop die hij als een volleerde Master of Ceremony aan elkaar rapt. 
 
Maar genoeg over Roel , want de band die hem omringt mag er ook wel zijn, zo is er Samuel Cambien die zijn sporen al heeft verdiend bij: “EME” een souldiva uit Leuven met Afrikaanse roots en altijd staat hij op de achtergrond met zijn bas die de juiste stemming aan het geheel geeft . Ook Artur Medvedev speelde gisteren een solo waar de gensters van afsprongen.
 
Maar de ster is wat ons betreft de zangeres!…Paulien Holemans, ze zingt trouwens ook nog steeds bij EME en het moet gezegd, Emeraude Kabeya is geen lid van de band, maar we weten zeker dat ze met haar ervaring Major vakkundig ondersteund. Ze is trouwens achter de schermen steeds aanwezig om te supporteren.
 
Maar Paulien voegt iets extra toe aan de band, ze is een beetje de trekpleister van de band en dat heeft niet alleen aan haar mooie stem te maken. 
 
Telkens als we Paulien zien of horen doet ze ons een beetje denken aan Marilyn Monroe!, die blonde lokken , de lippen mooi gestift en een eeuwige glimlach. Misschien ligt de vergelijking ook in het feit dat we iets ouder worden. We weten het, in tijden van #Metoo is het misschien ongepast om zo iets te zeggen, maar mooi zijn en ook nog kunnen zingen mag ook geen nadeel worden.
 
Het was trouwens niet de eerste keer dat we Major zagen optreden, want we waren er ook bij toen de Band in “Het Depot” de persprijs kreeg tijdens de talentenjacht van Rockvonk in 2018. Ook toen spatte het vuur er van af, en als ik het zo hoorde waren ze bij het publiek de grote favoriet…Als we Major van toen vergelijken met nu zijn ze nog gegroeid en nog zelfzekerder geworden.
 
Het optreden gisteren was geweldig, het was uiteraard een thuiswedstrijd, maar de Grote Markt in Leuven was op sommige plekjes tot helemaal achteraan heel goed gevuld. Op zich een krachttoer, want op hetzelfde moment speelde ook Tom Helsen een thuiswedstrijd een beetje verderop ( Oude Markt )…
 
Mocht dus Major in de buurt komen, wees er dan als de kippen bij, want de band speelt met zoveel goesting dat het er in dikke druppels afloopt. Ze hebben ook een grote fanbase, dus als je er bij wil zijn zal je snel moeten zijn . Tenslotte klinkt het stoer als je later tegen je kinderen kan zeggen , dat jij die band al kende toen ze nog niet zo bekend waren. 
 
Na Major was het de beurt aan Slons Dievanons , en uiteraard was dat wel okee, de danseressen staan nog steeds op onze netvliezen gebrand!, maar toch voelde ik nooit dezelfde vide als bij Major.
 
Volgende week zijn we er weer , en binnenkort is er dan onder andere ook “SHE BAD” en het toeval wil dat die datzelfde jaar Rockvonk hebben gewonnen!.
 
 
Roel Meulemans  ( MC ).
Jonas Bormans    ( Gitarist ).
Samuel Cambien  ( Bassist ).
Wim Buyens         ( Drummer ).
Artur Medvedev   ( Sax ).
Kenzo Voets          ( Keys )
Paulien Holemans ( Zang & Key’s ( maar niet gisteren )
Foto’s & Tekst: Gieke Merckx.

http://majormusic.be/

Roel Meulemans
Roel Meulemans
Paulien Holemans.
Paulien Holemans.
Simon van Walle
Artur Medvedev.
Samuel Cambien
Samuel Cambien
Paulien Holemans
Paulien Holemans
Het groot Verlof
Artur Medvedev.
Major
Samuel Cambien
Beleuvenissen
Roel Meulemans
Het groot verlof.
Paulien Holemans
Het groot verlof.
De Band: MAJOR

Meer artikels van deze auteur:

Weergaven: 527

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.