Read Time:2 Minute, 18 Second

Het is zoals met heel veel in het leven, onbekend is onbemind . En dat is ook zo met de: “Comic Con”.

Vroeger zou er geen haar op mijn hoofd gestaan hebben, die er aan zou denken om me tussen levende stripfiguren te verplaatsen, maar sinds fotograferen een passie is geworden heb ik al vaker moeten bijsturen.
Het is overgewaaid van Amerika, maar vooral ook van Japan , en voor velen is het zelfs een manier van leven geworden. Elke week schuimen ze de Comic Cons af of alles wat er op lijkt en veranderen ze in sprookjesfiguren of actiehelden

Ons oog viel meteen op twee figuren: “Roodkapje” , maar vooral “Doornroosje” . Vooral Doornroosje leek even een vrije dag genomen te hebben om even in Brussel aanwezig te zijn, zo sprekend was de gelijkenis.

Het verraste ons ook dat er zoveel kinderen aanwezig waren en later konden we ook vaststellen dat ook die wel echt in hun personage kropen. Zo zag ik op die conventie kleine Spidermannen verbroederen met de grote broeders.

Er waren daar echter ook grote filmsterren die op de beurs handtekeningen kwamen geven en er een: “Meet en Greet” organiseerden en dat waren niet van de minsten… Zo kwamen er dit weekend acteurs uit verschillende films en series (Gotham “Pinguin” , Harry Potter , Star Wars ) enz.. Je kon zelfs met hun op de foto..Daar hing dan wel een prijskaartje aan van 30 tot 40 euro.

Er zijn op de Comic Con ook veel standjes waar nieuw materiaal kan worden aangekocht en er zijn heel leuke hebbedingetjes te koop , maar we hebben het maar bij 2 leuke T-Shirts gehouden. Er is zelfs een soort operatiekwartier waar gescheurde kledingstukken konden gerepareerd worden, en dat bleek echt wel nodig want ook daar stond een flinke wachtrij.

Maar we hebben onze ogen uitgekeken! Er waren ongelofelijke creaties bij , waar uren werk zijn ingekropen en die ronduit meesterwerken waren. We hebben ons verbroederd met Make Up Artists en met geweldige stripfiguren, en komen uiteraard terug.

Helaas hebben we tussen al die stripfiguren onze vriendinnen RoodKapje en vooral Doornroosje nooit meer teruggevonden!. …Maar net voor we onze trein gingen opzoeken zagen we daar plots een Wolf!..Hij glimlachte wat arrogant naar ons!…Het zal toch niet waar geweest zijn zeker???…
Volgend weekend zijn er de Asian Day’s in Brussel, hetzelfde concept, wie eens een kijkje wil gaan nemen moet snel zijn , er zijn maar een aantal tickets meer te koop.

Graag ook nog een bedankje aan mijn metgezel Marc, die mee een oogje in het zeil hield , want ik kwam ogen tekort 🙂

Foto’s & Tekst : Gieke Merckx.

ComicCon
Hiroko Kosaka
De Prinses..
RedHead
ComicCon
Greetings From Harry Potter.
The Pirate of the Caribbean
ComicCon
De Hulk .


Meer artikels van deze auteur:

Bezoeken: 94

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.